Zwak Nederland verliest van Duitsland

13 reacties 13

Oranje heeft vandaag niet weten te winnen van Duitsland. Nederland was niet sterk genoeg en verloor met 1-0. Een lange tijd leek het erop dat Nederland geen enkel schot op doel zou gaan lossen deze wedstrijd, maar uiteindelijk lukte dit wel. Toch was het een teleurstellende avond in München.

Na een zwakke eerste helft, waar Oranje er niet aan te pas kwam, speelde de Nederlanders een iets betere tweede helft. Na geen schoten op doel in de eerste 45 minuten, lukte het Oranje maar een keer op het doel van Oliver Baumann te schieten. Deze pakte de doelman van Hoffenheim knap.

Duitsland wist 5 keer het doel van Bart Verbruggen onder vuur te nemen. In de 64ste minuut wist Jamie Leweling een kans te verzilveren met een hard schot in de bovenhoek. Dit was de tweede keer dat de Duitsers het net vonden. De eerste keer, al in de 2de minuut van de wedstrijd, werd nog afgekeurd vanwege buitenspel.

Quinten Timber mocht in de basis starten, maar was niet in goede doen, net zoals de rest van het elftal. Vanwege het spel van Q. Timber werd hij dan ook gewisseld in de rust. Oud-Feyenoorder Mats Wieffer mocht het laten zien. Ook een andere oud-speler van Feyenoord, Lutsharel Geertruida, kreeg nog minuten. In de 80ste minuut maakte Ryan Gravenberch plaats voor de speler uit Rotterdam Zuid.

Nederland blijft door het verlies op de tweede plek staan in de UEFA Nations Leugue poule. Wel wist Hongarije haar wedstrijd te winnen, waardoor ze op een gelijk punten aantal komen als Oranje. Maar doordat De Hollandse Leeuwen een beter doelsaldo hebben, staan ze tweede. Als Nederland door wil in de poule, moet het eerste of tweede worden. Hiervoor heeft Nederland nog twee wedstrijden.

Op 16 november speelt Oranje in de Johan Cruijf ArenA een wedstrijd tegen Hongarije. Daarna speelt Oranje ook nog een uitwedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. Hierin moet Het Nederlands Elftal het laten zien, zodat ze naar de halve finale kunnen doorstromen.