Hancko vertelt over zijn wedstrijdrituelen en zijn jeugd in Feyenoord One documentaire

Hancko vertelt over zijn wedstrijdrituelen en zijn jeugd in Feyenoord One documentaire

Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Op Feyenoord One, de streamingdienst van Feyenoord, is een documentaire te zien over David Hancko genaamd: David Hancko: think first, act second. In deze documentaire wordt de speler zelf geïnterviewd, maar ook mensen om hem heen die de speler van Feyenoord 1 hebben zien opgroeien tot de sterkhouder die hij vandaag de dag is bij Feyenoord.

Zo start de docu met Hancko die een van zijn rituelen laat zien. De Slowaak schrijft voordat een wedstrijd begint in een boekje op, wat hij die wedstrijd moet én wil gaan doen. Hiermee herleeft hij de momenten uit de wedstrijden. Met dit ritueel denkt Hancko dat hij die halve seconde sneller kan zijn dan zijn tegenstander.

Ook de vader van Hancko komt aan het woord. Hij vertelt over hoe zijn zoon begonnen is met voetballen en over de geboorteplek van Hancko. De hele carrière wordt bekeken tot en met het moment dat de Slowaak in 2022 bij Feyenoord tekende. De aantekeningen die Hancko maakt in zijn boekje, doet hij met de pen waarmee hij zijn contract tekende bij Feyenoord.

De gehele documentaire is te zien op Feyenoord One. Klik hier om de documentaire te bekijken.

Lees meer over
Lees ook