Oostenrijkse media lyrisch over Trauner: 'Verwachte rots in de branding'

Gernot Trauner speelde dit seizoen pas één keer 45 minuten in de Eredivisie, startte in de basis tegen Bayer 04 Leverkusen en mocht 19 minuten meedoen tegen Girona FC. Ondanks het beperkte aantal speelminuten werd hij opgeroepen voor de Nations League-duels van Oostenrijk. Tegen Noorwegen mocht hij zijn opwachting maken en werd er met 5-1 gewonnen.

De mandekker speelde gisteren mee in de eclatante overwinning van de Oostenrijkers op Noorwegen. De verdediger begon nog een beetje moeizaam tegen superspits Erling Haaland, maar uiteindelijk vocht hij zich in de wedstrijd en de Oostenrijkse media is laaiend enthousiast. "De geboren Linzer was in zijn thuisstad de verwachte rots in de branding, goalgetter Erling Haaland verloor zelfs een sprintduel van Trauner", aldus Österreichischer Rundfunk

Trauner deed eigenlijk niets fout in de wedstrijd en werd in de 78e minuut naar de kant gehaald. Op dat moment stond de eindstand al op het bord. "Trauner bestreed de snelheid van de superster met routine, en waar Haaland ging was Trauner van Feyenoord ook te vinden, vooral in de buurt van het strafschopgebied."

De Oostenrijkse ploeg wordt door het medium beoordeeld. Eigenlijk worden de meeste spelers met goed beoordeeld, maar Trauner wordt beoordeeld als heel goed, net als alle aanvallers van de ploeg.

Trauner

Trauner speelt inmiddel speelt sinds 2021 voor Feyenoord en was onder Arne Slot vaak een vaste waarde. Afgelopen seizoen was hij vaker dan hem lief was geblesseerd en Thomas Beelen klopte op de deur. Trauner heeft nu laten zien nog niet afgeschreven te zijn en dat geeft Brian Priske weer meer opties. 

De huidige marktwaarde van de 32-jarige Trauner wordt geschat op 3,5 miljoen door Transfermarkt.nl. Zijn hoogste marktwaarde haalde hij twee seizoen geleden toen werd hij ingeschat op zo'n vijf miljoen euro. 

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten