Timber tegen VI: 'Dat gevoel heb ik'

Timber tegen VI: 'Dat gevoel heb ik'

5 reacties 5
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Na zijn basisdebuut gisteravond, wil Feyenoorder Quinten Timber zichzelf tegen Duitsland opnieuw laten zien. Journalist en Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam sprak hem en schreef erover voor VI Pro.

Timber vertelt tegen Krabbendam dat hij niet helemaal tevreden is: ‘Ik wil niet zeggen dat ik ontevreden ben, maar ik had me graag nog meer willen laten zien. Dat gevoel heb ik.’ Net zoals bij Feyenoord, wil de middenvelder zich laten zien.

Compliment voor Hongarije

De aanvoerder van Feyenoord vindt dat Hongarije het slim speelde: ‘Zij verdienen een compliment voor hoe compact ze het wisten te houden, ze hielden het midden echt goed dicht. Iedereen die voetbalt, weet dan hoe moeilijk het is openingen te vinden, zeker als je dan achter komt en zij nog meer inzakken, tijd gaan rekken en het spel vertragen.’

Timber denkt dat het misschien zelfs wel makkelijker wordt tegen Duitsland, maandagavond: ‘Je krijgt in ieder geval meer ruimte, dus dan kan je wat makkelijker voetballen, misschien, alleen dan wel tegen een team met heel veel individuele kwaliteit.’ De sterke voetballer vindt het heerlijk om op dit niveau te mogen spelen.

Kansen pakken

Hij is goed opgevangen bij Oranje, vertelt hij. Daarnaast is het voor hem een eer om in het Nederlands Elftal te mogen spelen. Wanneer zijn broer Jurriën erbij is, is het voor hem extra bijzonder. Quinten Timber ziet dat er nu kansen zijn op het middenveld voor hem en die wil hij meteen pakken.

Lees ook