Driessen kritisch: 'Alleen miste Timber de urgentie in de Puskas Arena op het moment dat het erop aankwam'

Nederland speelde gister met 1-1 gelijk tegen Hongarije. Feyenoord aanvoerder Quinten Timber mocht zijn debuut in de basis maken. In De Telegraaf analyseert Valentijn Driessen de captain van de Rotterdammers. Hij zag een goede Timber maar ook iets wat hem niet beviel.

‘Bondscoach Koeman liet al vaker doorschemeren dat hij soms een strijder mist bij Oranje’,  zo begint Driessen zijn analyse. Timber moet die strijder zijn en Driessen legt zelfs voorzichtig een linkje naar de symboliek met de afgelopen week overleden Johan Neeskens.

Een vergelijking

Driessen beschrijft: ‘Met een beetje goede wil valt Timber een afgezant van de speelstijl van Neeskens te noemen.’ De journalist doelt hierbij op zijn kenmerkende agressie, strijdlust en wil om vooruit te spelen. Driessen vindt het spel op elkaar lijken met het verschil dat Neeskens wereldtop was en Timber dat nog moet worden.

Maar met alle blessures van Oranje én het goede spel van Timber in de afgelopen weken, ‘moest’ de middenvelder eigenlijk wel een kans krijgen. Driessen zag Timber zonder angst starten en een goede indruk maken: ‘Aan de bal presenteerde Timber zich vol zelfvertrouwen.’

Smetje

Toch was er ook een smetje: ‘Alleen miste Timber de urgentie in de Puskas Arena op het moment dat het erop aankwam.’ Driessen bedoelt dat er na een half uur spelen balverlies wordt geleden en de middenvelder niet op vol tempo terugsprintte. Driessen vindt zich zelfs dat Timber minder een minder apathische houding het doelpunt het kunnen voorkomen.Hier moet Timber van leren, zeker als hij een structurele plek in het Nederlands Elftal wil verkrijgen. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten