Basisdebutant Timber: 'Dan wil je je gelijk laten zien'

Basisdebutant Timber: 'Dan wil je je gelijk laten zien'

4 reacties 4
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord-middenvelder, Quinten Timber, mocht tegen Hongarije zijn debuut maken in de basisopstelling van Oranje. In gesprek met ESPN, waarvan de videoclip terug te zien is op de website van de sportzender, spreekt Timber van een moeilijke wedstrijd.

"Natuurlijk ben je hier blij mee", refereert de middenvelder naar zijn basisdebuut. "Dan wil je je gelijk laten zien. Ik ga mijn best doen om dat vaker te mogen."

Volgens de aanvoerder van Feyenoord speelden de Hongaren heel compact en gaven weinig ruimte weg. Met nog een tegendoelpunt erbij werd het voor het Nederlands Elftal nog een grotere opgave om een goed resultaat neer te zetten. "Op een gegeven moment maak je het jezelf nog moeilijker door een tegengoal te krijgen", aldus Timber.

Timber geeft aan dat het lastig was om door de Hongaarse muur heen te komen, ook al speelde Oranje in de tweede helft een stuk opportunistischer. "We hadden denk ik vaker de lange bal moeten spelen, of de zijkanten opzoeken, want zij hielden het middenveld echt goed dicht", vervolgt Timber. "Tempo had sowieso omhoog gemoeten."

"Je weet dat het vervelend gaat worden hier als je 1-0 achterkomt, dat ze nog meer gaan inzakken, tijd gaan rekken, het spel gaan vertragen. Uiteindelijk moeten wij dat beter gaan doen", aldus Timber.

Tot slot geeft de Feyenoord-aanvoerder aan dat iedereen binnen het Nederlands elftal hiervan kan leren en vooral de positiviteit moet weten vast te houden. 

Lees ook