Linssen: 'Ik wilde eigenlijk nog niet weg bij Feyenoord'

In de zomer van 2022 moest Feyenoord afscheid nemen van een van zijn spitsen, Brian Linssen. Na 91 competitiewedstrijden en talrijke goals, vertrok Linssen naar Japan om zijn loopbaan voort te zetten bij Urawa Red Diamonds. Brian Linssen stond bij Feyenoord bekend om zijn humor, werklust en scherpte voor het doel. Tijdens zijn tijd bij de club speelde hij een belangrijke rol in het aanvallende spel, wat hem een vaste plek in de basiself opleverde.

Bryan Linssen stond aanvankelijk niet te springen om Feyenoord in te ruilen voor Japan, maar nadat de Urawa Reds tegemoetkwamen aan de eisen van Linssen ging de aanvaller toch overstag. In de speciale Tekengeld-aflevering van ESPN over Japan vertelt Linssen over de totstandkoming van zijn bijzondere transfer. "Ik heb er wel twee of drie weken over nagedacht. Ga ik dat wel doen? Het is wel, ja ‘life changing’ kan het zijn. Uiteindelijk besloten dat ik er voor opensta. Maar wel hoe ik het zie, op mijn voorwaarden. Ik wilde eigenlijk nog niet weg bij Feyenoord, alleen op mijn voorwaarden. Daar kwamen ze aan tegemoet, zo is dat balletje gaan lopen,” aldus Linssen over zijn transfer naar Japan.

De onderhandelingen hebben uiteindelijk nog lang geduurd: “Dat heeft een heel tijdje geduurd. Komt ook door de verschillende tijdzones. In Japan werkt het nog iets anders met onderhandelingen dan in Nederland. Er zijn zoveel mensen die dan een beslissing moeten nemen en ze hebben over het algemeen nogal moeite met beslissingen nemen. Omdat ze hier niet graag verantwoordelijkheid nemen voor hun daden dus dan duurt het allemaal wat langer,” legt Linssen uit. Uiteindelijk verkaste Linssen twee jaar geleden voor ruim een miljoen euro van Feyenoord naar de Urawa Reds. Met die club won hij vorig seizoen de Aziatische Champions League.

Bij Feyenoord scoorde Linssen belangrijke goals, waaronder een aantal kopballen ondanks zijn relatief geringe lengte voor een spits. Zijn vermogen om op het juiste moment op de juiste plek te zijn, maakte hem een waardevolle speler voor de Rotterdammers. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten