'De scheidsrechters zagen ook niet altijd dat ik veel schoppen kreeg'

Een van de bekendste spitsen van Feyenoord is Julio Ricardo Cruz. De Argentijn is vandaag jarig en wordt 50 jaar. Voetbal International heeft er voor gekozen om vanwege zijn verjaardag een oud interview van de held van Feyenoord opnieuw te publiceren.

Het interview is gehouden in 2022, vlak voordat Feyenoord de finale van de Conference League wist te bereiken. Cruz gaf aan dat hij de resultaten van Feyenoord nog steeds op de voet volgt. De oud-aanvaller kijkt ook nog altijd wedstrijden en samenvattingen van zijn oude club.

Cruz kende misschien wel zijn belangrijkste moment in het shirt van Feyenoord toen hij twee keer wist te scoren in de Champions League tegen Olympique Marseille. Cruz weet nog dat het een tumultueuze wedstrijd was, waarin Kees van Wonderen al snel rood kreeg. Ook de steun van het Legioen die avond blijft hem bij. 'Ze tilden ons toen naar een hoger niveau', zegt hij tegen Voetbal International.

De aanvaller maakte de stap van River Plate naar Feyenoord. Cruz hoorde daarna dat Diego Maradona had gezegd dat hij niet snapte waarom de aanvaller naar Feyenoord ging. Cruz weet nog dat de mensen bij Feyenoord enthousiast waren en vertelden over de plannen. 'Ze wilden met mij weer prijzen winnen in een tijd waarin Ajax dominant was in Nederland én Europa.'

Cruz had zeker in het begin de naam dat hij vaak te makkelijk naar de grond ging bij een overtreding. De aanvaller sprak geen Nederlands, dus kreeg daar niet veel van mij. Dat Zuid-Amerikanen de naam hebben sneller naar de grond te gaan is niet altijd terecht, vindt hij. 'De scheidsrechters zagen ook niet altijd dat ik veel schoppen kreeg.' Cruz wist dat wanneer hij veel zou gaan scoren, de mensen bij Feyenoord hem zouden omarmen. Dat werd ook meteen zijn doel. 'En dat is volgens mij nog aardig gelukt in die drie seizoenen.' Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten