'Kökçü op radar van Liverpool FC, mogelijk goed nieuws voor Feyenoord'

'Kökçü op radar van Liverpool FC, mogelijk goed nieuws voor Feyenoord'

27 reacties 27
Bron: Record
Foto: Pro Shots

Dat Arne Slot en Orkun Kökçü een speciale band hadden in de tijd bij Feyenoord was duidelijk. Vorig jaar zomer maakte Kökçü de overstap naar SL Benfica. Daar is hij dit seizoen wekelijks een van de uitblinkers. Arne Slot is inmiddels trainer van Liverpool FC.

Volgens het Portugese Record zouden scouts van Liverpool FC aanwezig zijn geweest bij de wedstrijd tegen SL Benfica en Atlético Madrid, zo schrijft Voetbalprimeur.nl op de website. Slot zou de komst van Kökçü naar Engeland wel zien zitten.

Of het uiteindelijk ook tot een transfer gaat komen is nog maar zeer de vraag. Er zou een afkoopclausule van zo'n 150 miljoen euro in het contract van de middenvelder staat. De kans dat de Portugese topclub een bod van onder de tachtig miljoen euro zal accepteren lijkt dus klein.

Mocht het uiteindelijk wel tot een transfer komen, dan zit Feyenoord goed. In de deal die is beklonken tussen Feyenoord en SL Benfica zou ook een doorverkooppercentage zitten. Een nieuwe transfer van Kökçü zou daardoor goed nieuws kunnen zijn voor de Rotterdammers. Daardoor kan het bovenop de 25 miljoen euro, die kan oplopen tot zo'n 30 mijloen euro, nog een flink bedrag gaan bijschrijven.

De 23-jarige Kökçü is dit seizoen al goed voor vier doelpunten en drie assists in negen wedstrijden. Daarin zitten ook twee doelpunten in de Champions League. Het contract van de middenvelder bij SL Benfica loopt nog tot medio 2028.

Lees ook