35 reacties 35

Vandaag komen mogelijk de eerste Feyenoorders in actie in de interlandperiode. Gernot Trauner kan met Oostenrijk in actie komen, ook Algerije komt vandaag in actie, dat betekent dat mogelijk ook Anis Hadj Moussa en Ramiz Zerrouki. Ook in Azië wordt gespeeld zowel Japan met Ayase Ueda als Zuid-Korea met Inbeom Hwang komen in actie.

UEFA Nations League

20:45 | Oostenrijk - Kazachstan

Gernot Trauner is opgeroepen voor het Nations League duel in groep B van Oostenrijk. De verdediger die al enkele weken fit is kan zomaar minuten gaan maken voor een van de verrassingen van het Europees Kampioenschap. Trauner begint vandaag in de basis bij Oostenrijk. Hij heeft ruim een uur mee mogen doen in de ruime overwinning van Oostenrijk, waarin de nul werd gehouden. In de 62ste minuut werd de Feyenoorder vervangen door Michael Svoboda bij een 3-0 voorsprong. De wedstrijd eindigde in 4-0, de goals werden gemaakt door: Christoph Baumgartner, Phillip Lienhart, Marcel Sabitzer en Matthias Seidl.

Afrika cup

21:00 | Algerije - Togo

Algerije moet het vandaag opnemen tegen Togo. Algerije staat in groep E na twee wedstrijden bovenaan met zes punten. Ramiz Zerrouki begint in de basiself van de Algerijnen. Op het middenveld staat hij tegenover oud-Feyenoorder Karim Dermane die vaste basisspeler is voor Togo. Anis Hadj Moussa zal vanaf de tribune moeten toekijken, hij is niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Een goed begin kent Algerije niet, na elf minuten lopen ze tegen een achterstand aan door een goal van Thibault Klidje. Binnen het halfuur komt Algerije wel weer op gelijke hoogte als Saïd Benrahma de gelijkmaker binnenschiet op aangeven van Zerrouki. In de tweede helft zorgen goals van Saïd Benrahma, Houssem Aouar, Amine Gouiri en Mohamed El Amine Amoura ervoor dat Algerije er met de winst vandoor gaat. Ramiz Zerrouki speelt van begin tot einde mee in de wedstrijd die in 5-1 eindigt. Hiermee behoudt Algerije de perfecte score met 9 punten uit 3 wedstrijden.

Wereldkampioenschap kwalificatie wedstrijden

16:00 | Jordanië - Zuid-Korea 0-2

Inbeom Hwang heeft vanmiddag met Zuid-Korea gewonnen van Jordanië. De middenvelder van Feyenoord begon in de basis. In 91e minuut werd Hwang gewisseld. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor Zuid-Korea. Lee Jae-sung en Hyeon-gyu Oh maakten de doelpunten voor Zuid-Korea.

20:00 | Saudi Arabië - Japan

Ayase Ueda kan het vanavond met Japan opnemen tegen Saudi Arabië in de WK kwalificatiewedstrijd. In groep C staat Japan bovenaan met twee gespeeld zes punten. Saudi Arabië volgt met twee gespeeld vier punten. Ueda begint in de basis en Japan komt binnen een kwartier met 1-0 voor, dankzij een goal van Daichi Kamada. Ondanks zijn basisplaats maakt Ueda de negentig minuten niet vol. Bij een 1-0 voorprong moet hij in de 76ste minuut plaatsmaken voor NEC spits Koki Ogawa. Waar het Ueda niet is gelukt om tot een uitgespeelde kans te komen maakt Ogawa binnen vijf minuten de 2-0 uit een hoekschop. Hiermee bepaald hij ook de eindstand.

Vriendschappelijk

20:00 | Jong Oranje - Jong Mexico

Jong Oranje speelt vandaag de vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Mexico. Bij Jong Oranje begint Gjivai Zechiël in de basis. Antoni Milambo begint op de bank en komt ook niet in actie. Zechiël speelt de volle negentig minuten en krijgt in de eerste helft tot twee keer toe de kans om Jong Oranje op voorsprong te koppen, maar ziet zijn pogingen tevergeefs niet tegen de touwen gaan. In de 71ste minuut mocht Feyenoord-huurling Neraysho Kasanwirjo zijn opwachting maken. Kort hierna kwam Jong Oranje op voorsprong dankzij Maxim Dekker. De wedstrijd eindigt in een 1-0 overwinning voor Jong Oranje.