'Er was geen goede relatie met de fans'

Brian Priske beleeft een moeilijke start bij Feyenoord. De Deense trainer wilde het spelsysteem aanpassen en voerde een huddle in, maar kreeg snel kritiek. Het spelsysteem zou niet bij Feyenoord passen en de huddle werd al helemaal belachelijk gemaakt. 

Toch zouden de supporters geduld moeten hebben, dat zegt de Tsjechische journalist Vladimir Grebennikov. Priske beleefde bij Sparta Praag ook een moeizame start zegt Grebennikov in gesprek met ESPN. "Er was geen goede relatie met de fans. Hij moest zich aanpassen.” Sparta Praag ging zelfs hard onderuit tegen de grote rivaal Slavia Praag, maar daarna veranderde er veel.

Systeemwissel

Destijds speelde hij bij Sparta Praag met een 1-4-3-3 systeem en wisselde na de nederlaag zijn formatie naar één met drie centrale verdedigers, toen begonnen de Tsjechen te winnen. "Toen is alles veranderd, dat was het omslagpunt. Hierna werd Priske erg geliefd.”

Het heeft aardige parallelen met zijn start bij Feyenoord, waar hij ook naar een moeizame start zijn formatie wijzigde. Grebennikov vindt dat geen zwaktebod. Hij denkt juist dat het een heel sterke eigenschap is als coaches zich kunnen aanpassen. “Ik vond het mooi dat hij zich kon aanpassen en zijn filosofie veranderde.”

Vertrouwen

Grebennikov denkt dat Feyenoord hem de kans moet geven. Vertrouwen moet houden in zijn manier van werken. Bij Sparta Praag werkte dat goed.  “Ze moeten hem de kans geven om zichzelf te bewijzen. “Sparta Praag bouwt nog steeds voort op wat Priske hier heeft neergezet”, besluit Grebennikov. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten