Milambo: 'Onze band is heel erg sterk'

Milambo: 'Onze band is heel erg sterk'

3 reacties 3
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord ziet weer veel internationals uitvliegen. Met Antoni Milambo en Gjivaj Zechiël zijn er ook twee spelers die met Jong Oranje op pad gaan. Milambo lijkt dit seizoen echt door te breken en het nieuwe groeibriljantje van de Rotterdammers te zijn. 

De middenvelder komt onder de rook van De Kuip vandaan. De Vuurplaat is niet de meest fijne buurt om op te groeien, maar ook een broeiplaats voor voetbaltalent. Naast Milambo groeiden ook Lutsharel Geertruida en Crysencio Summerville daarop. Beide spelers appten Milambo na zijn doelpunt in de Champions League. De middenvelder kijkt op tegen beide spelers. "Natuurlijk volg ik ze, het zijn jongens van Vuurplaat hè. Onze band is heel erg sterk", aldus Milambo in de Telegraaf.

Slagen

Milambo lijkt dit seizoen echt door te breken. Zijn eigen ambities zijn om te slagen in Rotterdam. "Pas als ik écht mijn stempel kan drukken op het elftal, wil ik eventueel verder kijken", aldus Milambo die het geweldig vindt om te beleven hoe de supporters los gaan. 

Milambo scoorde in de eerste wedstrijd van het seizoen en scoorde in de Champions League, elke jonge jongen wil scoren in de Champions League. "De complimenten van je ploeggenoten, die zien dat jij belangrijk kan zijn, dát werkt als brandstof en geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden."

Jongste debutant

Milambo is nog altijd de jongste debutant ooit bij Feyenoord. Met 16 jaar en 131 dagen stootte hij destijds Georginio Wijnaldum van de troon. De middenvelder heeft daarna mentale problemen gekend, maar lijkt dit seizen zijn definitieve doorbraak te beleven. 

Lees ook