'Zelden een speler zich zo makkelijk zien aanpassen'

Feyenoord heeft een breed scala aan internationals die uitvliegen gedurende de interlandbreak. Feyenoord houdt zo bij de training van het eerste elftal maar een beperkt aantal spelers over om mee te trainen. Geen probleem volgens Brian Priske die nog wel twee goede trainingen heeft afgewerkt voor hij zijn familie opzoekt in Denemarken tijdens de interlandbreak, zo laat Martijn Krabbendam weten in de Dickvoormekaar Podcast van Voetbal International.

De intermezzo met landenvoetbal komt bij Feyenoord na een week met twee overwinningen. Waarmee het aantal overwinningen dit seizoen werd verdubbeld. Een welkome opsteker voor Priske volgens Mario Been, die kritisch blijft: “Positief kritisch, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik als analist zeg als het niet goed is, dat ik er van genoten heb of aanknopingspunten gezien.” Waarop de voormalig Feyenoordtrainer wordt gevraagd of hij helemaal geen aanknopingspunten heeft gezien: “Nu tegen FC Twente wel, maar dat was oké. Al moeten we niet onze ogen sluiten voor het feit dat Twente wel heel aardig mee deed. Dit was een belangrijke overwinning, dat zeker.”

Vandaag werd bekend dat Mark Ruijl de rol van Technisch manager zal gaan vervullen. De voormalig ‘Head of Global Football’ wordt per direct gepromoveerd ter voorbereiding op het komende winterse transferwindow. “Dan is er een technisch manager die samen met Te Kloese die window moet gaan doen.”

Onder de indruk van Hwang

Van Egmond is onder de indruk van één aankoop deze zomer: “Hwang, dat is echt een verademing. Ik heb zelden een speler zich zo makkelijk zien aanpassen, laat staan een speler uit Zuid-Oost Azië.” Daarmee is de link naar Ueda snel gemaakt. Krabbendam voorspelt dat Feyenoord alleen maar beter wordt: “Nieuwkoop, Stengs komen terug. Bueno en Hwang komen er beter in, Ueda in vorm.” Waarna Van Egmond hem onderbreekt, “Wat daarvoor moet gebeuren zijn de wetenschappers nog niet over eens.”

Volgens Krabbendam is bij Feyenoord een Deense mindset coach in dienst gekomen die daar bij moet helpen: “Ik heb het aan Priske gevraagd, alleen spreekt die mindset coach geen Japans, wellicht kan de fysiotherapeut daar bij helpen, want Ueda spreekt alleen Japans en een beetje Engels.” Van Egmond uit daarover zijn verbazing. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten