KNVB eert oud-Feyenoorder

Pierre Vermeulen, op uitnodiging van de KNVB, beleefde onlangs een bijzondere dag op de plek waar hij zijn interlandloopbaan begon. De oud-voetballer, die momenteel lijdt aan vasculaire dementie, beschouwt elke dag als een uitdaging, ondanks dat hij 'pas' hij 68 jaar oud is.

Tijdens zijn bezoek aan de KNVB Campus haalde Vermeulen herinneringen op aan zijn gloriedagen. Een hoogtepunt van de dag was zijn aanwezigheid bij de training van het Nederlands elftal, geleid door de broers Ronald en Erwin Koeman. De KNVB beschreef de dag als "een moment vol glimlachen en anekdotes, waarbij het heden en het verleden elkaar raakten." Ondanks zijn strijd tegen de ziekte, benadrukte de KNVB hoe belangrijk het is om herinneringen te koesteren en te herbeleven, zoals opgetekend door VI.nl.

Vermeulen heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, met onder andere periodes bij Feyenoord, Roda JC Kerkrade, MVV Maastricht en Paris Saint-Germain. Bij Feyenoord speelde hij samen met legendarische spelers zoals Johan Cruijff en werd hij in 1984 kampioen van Nederland. Een bijzonder moment uit zijn carrière bij Feyenoord was het bekerduel tegen FC Groningen op 9 januari 1983, waar hij tegenover de gebroeders Koeman stond. Vermeulen kreeg die wedstrijd een rode kaart, en Feyenoord verloor uiteindelijk de achtste finale van het bekertoernooi.

In Vermeulen's tijd bij Feyenoord stond hij bekend om zijn snelheid en zijn vermogen om verdedigers te passeren. Dit leverde hem de bijnaam "De Vliegende Limburger" op, een naam die hij met trots droeg tijdens zijn tijd in het rood-witte shirt. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten