Boekjaar 2023-2024 ook financieel succesvol

Boekjaar 2023-2024 ook financieel succesvol

10 reacties 10
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft de jaarcijfers bekend gemaakt over het boekjaar 2023-2024, zo meldt Feyenoord op de website. De Rotterdammers zagen de omzet stijgen naar 126 miljoen euro. Het is het op één na beste nettoresultaat uit de clubhistorie. Er is een operationeel resultaat van 13,5 miljoen euro positief. Het eigen vermogen is gegroeid naar 14,9 miljoen euro.

Nadat Feyenoord in het seizoen 2022-2023 kampioen werd, was ook 2023-2024 een sportief jaar. Er werd Champions League gespeeld, in de Eredivisie werd de tweede plek behaald en de TOTO KNVB Beker werd gewonnen. De selectie kon in de zomer van 2023 in belangrijke mate intact blijven.

Vooral door het sportieve succes zag Feyenoord de omzet in het boekjaar 2023-2024 groeien met 27 procent, in vergelijking met seizoen 2022-2023, tot 126 miljoen euro. Dit komt ook door het fors hogere prijzengeld vanuit de UEFA, maar ook de groei in overige categorieën zoals partnerships en ticketing. Daardoor komt het operationeel resultaat uit op 13, 5 miljoen euro.

Het boekjaar is afgesloten met de uitgaande transfers van Orkun Kökçü, Danilo, Javairo Dilrosun en hoofdtrainer Arne Slot. Daardoor werden aanzienlijke transferopbrengsten gerealiseerd. Vrijwel de volledige netto-transferopbrengsten werden geherinvesteerd in de selectie. Als er rekening wordt gehouden met de afschrijving op inkomende transfers is er een spelersresultaat van 1,8 miljoen euro gerealiseerd.

Na rente en belastingen is er onderaan een nettowinst van 9,5 miljoen euro gerealiseerd, wat het op één na beste resultaat is uit de clubhistorie.

Financieel directeur Pieter Smorenburg is tevreden met de cijfers. “De groei die is ingezet in de afgelopen jaren is krachtig voortgezet'', zegt Smorenburg op de website van Feyenoord. ''Het sportieve succes betaalt zich uit. De extra inkomsten zijn voor het overgrote deel besteed aan behoud van en verdere versterking van de selectie, de Academy en het vrouwenvoetbal. Ook is er gericht geïnvesteerd in de rest van de organisatie en nieuwe ontwikkelingen, zoals de lancering van Feyenoord ONE, onze eigen streaming dienst. Dit alles is gericht op verdere waarde creatie.”

De vooruitzichten voor het huidige boekjaar zijn goed. Feyenoord is opnieuw actief in de Champions League. Het is meer dan 20 jaar geleden dat Feyenoord voor twee jaar op rij uitkwam in de Champions League. De wedstrijden in het vernieuwde format zullen zorgen voor een verdere groei van de omzet. Verder zijn er met de transfers van Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida opnieuw aanzienlijke transferresultaten behaald. Het nettoresultaat zal, zo is de verwachting, opnieuw positief zijn.

Lees ook