Crisis bij Feyenoord? 'Daarmee krijg je geen inkomsten omdat niemand je miskopen wil kopen'

Feyenoord heeft na een moeizame start in de Eredivisie afgelopen zondag de belangrijke wedstrijd tegen FC Twente met 2-1 gewonnen. Daarvoor kwamen de Rotterdammers als winnaars van het veld in de UEFA Champions League tegen Girona FC. Feyenoord speelde tot zover vier keer gelijk in de Eredivisie en won drie keer. Het team van Brian Priske verloor nog niet.

In de Voetbalpraat aflevering van ESPN van maandag was Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher namens Voetbal International, te gast. Hij kreeg de vraag of de 'crisis bij Feyenoord' nu voorbij is. 'Als je punten pakt, dan even wel', was zijn antwoord. Wij van FR-Fans.nl waren benieuwd naar jullie mening omtrent deze vraag. 38% denkt dat Feyenoord nog altijd in een crisis zit. 25% zegt dat Feyenoord in een crisis zat, maar het nu beter gaat en 37% is van mening dat er nooit een crisis is geweest.

Gast307 is van mening dat Feyenoord nog altijd in een crisis zit. "Sinds Van Bronckhorst en daarvoor de periode van der Heerink, groeiden we naar we horen te staan. Op het moment dat je dat niveau en dat onder Slot weer uit handen geeft dan ben je in crisis, omdat je weer naar het niveau van Botteghin en erger afglijdt. Daarmee krijg je geen inkomsten omdat niemand je miskopen wil kopen en je sportief weer helemaal in elkaar dondert."

Nelis1983 wil helemaal niets horen over een crisis. "Als Feyenoord nu in een crisis zou zitten, wat is er dan de afgelopen 40 seizoenen met Feyenoord aan de hand geweest? Was dat dan het armageddon? Jongens, alsjeblieft, overdrijf niet zo. Laat de crisis maar aan de politiek over... laat ons lekker voetballen, en als Feyenoord supporter weet je dat het soms tegen zit en soms mee. Volgens mij hebben we er financieel nog nooit zo goed voorgestaan als nu en staat er nog steeds veel waarde op het veld. Dus crisis? Nee, daar hebben wij toch veel te veel voor meegemaakt? Laat ons niet gek praten en laten we ons zelf niet gek maken."

Gast627 is het niet helemaal eens met Nelis. Hij reageert op bovenstaande: "Hier ben ik het dus echt helemaal niet mee eens. Dit is berusting. ‘Tegenzitten’ is een toevalligheid, het aankoopbeleid is dat echter niet, het had beter gekund. Niettemin natuurlijk blij en opgelucht dat we de laatste week goed doorgekomen zijn."

Nelis krijgt steun van Marcel54, die het ook niet eens is met het woord 'crisis'. "Wat nou crisis...wat een zware woorden weer. Ik kom al sinds 1964 bij onze club dus ik heb het een en ander voorbij zien gaan. Had het aankoopbeleid iets beter gekund...ik denk het wel. Maar wat veel mensen over het hoofd zien (bewust of onbewust) is dat de Eredivisie een kleine competitie is en dat niet iedere speler hier wil spelen. Vandaar dat wij meestal spelers krijgen uit nog kleinere competities maar die wel potentieel hebben of lijken te hebben. Dan heb je soms "geluk" zoals met Wieffer en soms "pech" zoals nu lijkt te zijn met Ivanusec." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten