'Dat was wel het keerpunt dat de wedstrijd veranderde'

1 reactie 1

Feyenoord speelde zondagmiddag in De Kuip de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De Rotterdammers waren met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Enschede. Dat betekende de tweede winst in een week. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op deze winst van Feyenoord. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de wedstrijd tegen FC Twente.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd. 'In het begin van de wedstrijd kwamen we totaal niet aan spelen toe', zegt Mark. 'FC Twente zette ons vol onder druk, en als er één of meer keer gescoord werd door de ploeg uit Enschede had je niks kunnen zeggen.' Uiteindelijk maakte Feyenoord de openingstreffer. 'Dat kwam echt volledig uit de lucht vallen', zegt Mark. 'Dat was wel het keerpunt dat de wedstrijd veranderde. Soms moet je dat beetje geluk hebben.' Ayase Ueda was de doelpuntenmaker. 'Hij kopte hem knap binnen. Je hoopt telkens dat een doelpunt hem op een punt brengt dat hij met meer vertrouwen gaat spelen en dat ook meer dingen gaan lukken.'

Inbeom Hwang zorgde nog voor rust voor de 2-0. 'Wat een geweldige speler blijft dat toch. Hij loopt op alles, gaat voorop in de strijd, maar kan dus ook een doelpunt maken. Hij schiet hem namelijk prima binnen. Dat 2-0 de ruststand was had je na twintig minuten spelen niet kunnen voorstellen.'

In de tweede helft was Feyenoord beter, vond Mark. 'Toch weet je dat een aansluitingstreffer van FC Twente alsnog voor spanning zal gaan zorgen.' Dat gebeurde ook, maar wel pas wat later in de tweede helft. 'Dat doelpunt kwam eigenlijk ook uit de lucht vallen', zag Mark. 'Feyenoord heeft dan nog niet het vertrouwen dat het wel goed komt, waardoor het toch weer spannend werd. Dat je uiteindelijk die drie punten pakt is wel heel lekker gezien de ranglijst. Opnieuw puntverlies zou het gat met PSV nog groter hebben gemaakt.'

Feyenoord speelt pas op zaterdag 19 oktober de volgende wedstrijd aangezien het nu interlandperiode is. 'Je gaat met een lekker gevoel die periode in. Zes punten in een week is prima, en dat had ik vooraf niet verwacht!'