UITGELICHT | Uitblinker wint bijna geen enkel duel

Feyenoord won gisteren van FC Twente. De Rotterdammers hebben sinds de komst van Inbeom Hwang een nieuwe middenvelder die het hart steelt van de supporters. Niet alleen omdat hij hard werkt, maar ook voetballend neemt hij het elftal bij de hand.

Ook tegen FC Twente wist hij het elftal, samen met Quinten Timber, op sleeptouw te nemen. Dat liet hij zien met de voorassist bij de goal van Ayase Ueda en zelf maakte hij de tweede goal vanaf ongeveer 20 meter. Bij Fotmob.com is Hwang ook de beste op basis van de statistieken en hij kreeg een 7.9.  

Aanvallend

In aanvallende zin had hij een xG van slechts 0,06, wat ondermeer betekent dat zijn goal gemaakt werd van een positie die niet wordt gezien als grote kans. In aanvallend opzicht had hij 67 balcontacten. Hij schoot twee keer, waarbij één tot goal werd gepromoveerd en de ander was niet op goal. Hij verloor in aanvallend opzicht geen enkele bal. 

Verdedigend

Hwang staat ook verdedigend zijn mannetje. Hij won zes ballen terug en verdedigde twee keer uit. Hij ging in totaal zeven duels aan, maar daarvan verloor hij er vijf. De twee duels die hij won waren grondduels en twee luchtduels verloor hij. Verdedigend maakte hij geen enkele tackle. 

FR-Fans.nl

Ook in de FR-Fans.nl beoordelingen komt Hwang het beste uit de bus. De middenvelder staat momenteel op een 8,5 als gemiddelde beoordeling door bezoekers.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten