'Het leek in alle aspecten niet op wat ze wilden'

'Het leek in alle aspecten niet op wat ze wilden'

15 reacties 15
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord haalde tegen FC Twente de volle drie punten binnen. De Rotterdammers begonnen moeizaam aan de wedstrijd, maar na de 1-0 gin het steeds beter. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Mikos Gouka terug op de wedstrijd.

Voor Feyenoord was het een topweek, zal dit de ommekeer zijn? “Ja, zeker qua resultaat. Als je de wedstrijden niet wint dan is de Champions League eigenlijk al een verloren competitie geworden. In de Eredivisie ben je dan zover achteropgeraakt dat je meer naar plek 2 en 3 gaan kijken”, aldus Gouka.

Angst

Gouka was met het openbaar vervoer naar de wedstrijd tegen FC Twente en er viel hem iets op. “De mensen zijn toch wel angstig dat het aan het wegzakken was eerst”, doelt Gouka op de moeizame start van Feyenoord en of er nog verbetering zou komen. “Die mensen leven echt voor hun club, dan zie je ook de angst of nervositeit dat het niet goed gaat. Dat hebben ze een paar jaar niet gehad, maar dat proefde je nu wel. Je proeft dat het resultaat toch wel heilig is.”

Slechte start

Feyenoord was tegen FC Twente in de beginfase de onderliggende partij. “De start was natuurlijk dramatisch, ze kregen FC Twente niet onder druk en konden zelf ook niet lekker op bouwen. Het leek in alle aspecten niet op wat ze wilden”, was Gouka kritisch op het spel van de Rotterdammers. 

Wisselwerking

Feyenoord komt uiteindelijk op 1-0 en dan verandert er iets. “Dan zie je wel iets anders ontstaan. Het publiek gaat er achterstaan, je hebt een 1-0 te verdedigen en dan maken ze ook nog de tweede. Dan is het met 2-0 eigenlijk wel beslist voor je gevoel, al weet je het met Feyenoord dit seizoen nooit.”

Positief

Gouka heeft ook positieve punten gezien. Zeker na de 2-1 kwam de overwinning eigenlijk nooit meer in gevaar. “Ze gaven eigenlijk geen kansen meer weg”, aldus Gouka die ook ziet dat er spelers terugkomen en indruk maken. “Stengs komt er snel aan, Bruno is fitter en Hwang drukt echt zijn stempel.”

Aanvallend

Gouka denkt dat de voorhoede van Feyenoord beneden niveau is. “Alleen de voorhoede van Feyenoord, dat was van belabberd niveau. Osman heel zwak, Paixão was matig en Ueda prachtige kopbal maar verder ook niet gezien.”

Lees ook