'Dat heeft hij nog niet en dat is ook een van de oorzaken waarom het allemaal zo moeilijk oogt en draait'

Bij Studio Voetbal op NPO1 blikken de tafelgasten terug op de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente, die door de Rotterdammers met 2-1 werd gewonnen. Op de vraag van presentator Sjoerd van Ramshorst of Brian Priske het eindelijk op de rit heeft bij Feyenoord antwoordt oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk: "Qua resultaten in ieder geval wel."

"Dat was in de eerste wedstrijden van het seizoen toch echt anders", vervolgt Van Hooijdonk. "Maar het is nog steeds vrij moeizaam, vind ik." Daarmee refereert hij naar het ontbreken van de automatismen bij Feyenoord, waarbij veel spelers nog zoekende zijn op het veld.

Als voorbeeld neemt Van Hooijdonk de jonge Antoni Milambo, die hij tegen FC Twente een aantal keer Ibrahim Osman in de weg zag lopen. "Hij loopt in de ruimte waar Osman graag de 1-tegen-1 situatie wil hebben." Wel geeft de oud-Feyenoorder aan dat Milambo een hele goede speler is, jong talent, maar speelt nog te veel zijn eigen wedstrijd. "Dat heeft hij nog niet en dat is ook een van de oorzaken waarom het allemaal zo moeilijk oogt en draait."

"Ik vond Feyenoord in de beginfase echt matig. Twente was eigenlijk veel beter en daarin zag je wel de automatismen."

Arno Vermeulen is het eens met Pierre van Hooijdonk en zegt dat het nog helemaal niet beter gaat met Feyenoord, ook niet nu de coach afgestapt is van het 3-4-3 systeem. "Die wedstrijd in Spanje was helemaal een gekke wedstrijd. Die vloog alle kanten uit. Die hadden ze ook kunnen verliezen." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten