'Maar een fitte Giménez is gewoon de eerste spits van Feyenoord'

Feyenoord versloeg eerder op de dag FC Twente in eigen Kuip met 2-1. De ploeg van Brian Priske begon matig aan de eerste helft, maar wist desondanks twee keer te scoren voor het rustsignaal. In de tweede helft was Feyenoord heer en meester op het veld en ondanks de tegentreffer van FC Twente, kwam de winst voor de Rotterdammers niet in gevaar.

Dennis Kranenburg, Dennis van Eersel en presentator Jesse van Someren blikken in Podcast Feyenoord op Rijnmond.nl terug op deze wedstrijd. 

Volgens Dennis van Eersel is deze overwinning heel belangrijk voor Feyenoord, omdat FC Twente een directe concurrent is van de Rotterdammers. "Je moet nog maar zien, wat ik nog steeds denk, bij de bovenste twee eindigt. Ik denk nog steeds dat PSV en Feyenoord boven de rest uitsteken", zegt Van Eersel. "Dan is het belangrijk om in rechtstreeks duel dit seizoen wel een keer van Twente afstand te nemen. Feyenoord heeft dus gedaan wat het moest doen en aan het einde van de rit gaan we zien hoe belangrijk het is."

"Het was een heel gekke wedstrijd. Eigenlijk in de eerste helft vond ik Twente beter dan Feyenoord", zegt Dennis van Eersel, "Feyenoord is gigantisch effectief en efficient met de kansjes die het dan krijgt." Volgens de sportverslaggever van RTV Rijnmond controleerde Feyenoord in de tweede helft de wedstrijd maar verliest het deze van FC Twente, doordat Twente wel scoort, tegen de verhoudingen in. 

Dennis Kranenburg sluit daarop aan en zegt dat Feyenoord onder Arne Slot wel vaak heel goed voetbal speelde, maar werd niet altijd het gewenste resultaat behaald, terwijl Feyenoord onder Brian Priske minder voetbal speelt en wel de lastige wedstrijden begint te winnen.

De heren van RTV Rijnmond zijn onder de indruk van Bueno en Hwang. Dennis van Eersel gaat zelfs een stapje verder en denkt dat Bueno een hoger rendement kan halen dan Hartman. "Ik weet niet of Bueno onderdoet voor Hartman, ik denk dat Bueno misschien wel een hoger rendement kan gaan hebben dan Hartman." Dennis Kranenburg is het daar deels mee eens, maar geeft wel aan altijd voor Hartman te zou kiezen. "Omdat het een eigen speler is", aldus Kranenburg. 

Over de nieuwe nummer vier van Feyenoord, In-beom Hwang, zijn de heren zeer positief. Vooral het feit dat de kersverse aanwinst van Feyenoord zich probleemloos in het elftal heeft gespeeld, sterke wedstrijden speelt en probleemloos op het niveau meegaat. Ze zijn dan ook van mening dat bij de terugkomst van Calvin Stengs het huidige middenveld blijft zoals het tegen FC Twente eruit zag. "Voorlopig zal dit het middenveld blijven."

Tot slot word er ook nog kort gesproken over de spitsen-kwestie bij Feyenoord. Dennis Kranenburg denkt dat Ayase Ueda steeds beter gaat worden, naarmate hij meer gaat spelen. “Hij kan echt wel wat hoor, maar een fitte Giménez is gewoon de eerste spits van Feyenoord." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten