DE TEGENSTANDER | Taaie Tukkers on tour

DE TEGENSTANDER | Taaie Tukkers on tour

5 reacties 5
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Op zondag 6 oktober 2024 nemen Feyenoord en FC Twente het tegen elkaar op in wat belooft een interessante Eredivisie-ontmoeting te worden. De wedstrijd in De Kuip begint om 14.30 uur, en de Tukkers hopen hun goede vorm in de competitie voort te zetten. Hoewel deze voorbeschouwing zich richt op FC Twente, is het de moeite waard om te benadrukken hoe deze ploeg de laatste jaren zowel nationaal als internationaal indruk maakt, en waarom Feyenoord niet te lichtvaardig over hun bezoekende tegenstander mag denken.

Huidige vorm van FC Twente

FC Twente draait dit seizoen weer mee in de top van de Eredivisie. Onder leiding van trainer Joseph Oosting wisten de Tukkers zich na een enigszins moeizame start te herpakken. Na slechts vier punten uit de eerste drie wedstrijden, heeft Twente zeven punten gepakt in de laatste drie duels, waaronder een indrukwekkende 0-5 overwinning op Almere City. Een opvallende speler is Sem Steijn, de aanvallende middenvelder die een uitmuntend seizoen beleeft met zes doelpunten in zes wedstrijden. Zijn aanvallende impuls is een sleutelfactor in het huidige succes van Twente.

Europees avontuur

Twente combineert hun prestaties in de Eredivisie met een Europees avontuur in de Europa League. Na een teleurstellende uitschakeling in de Champions League-voorrondes tegen RB Salzburg, heeft de club zichzelf herpakt en doet het mee in de Europa League, waar het tot nu toe ongeslagen is met gelijke spelen tegen Manchester United en Fenerbahçe. Deze Europese duels tonen aan dat FC Twente kan concurreren op een hoger niveau, hoewel de ploeg soms moeite heeft om dit om te zetten in overwinningen. Voor Twente is het doel nu om zich te kwalificeren voor de volgende fase van het toernooi, iets dat zeker haalbaar is gezien de resultaten tot nu toe.

Onderlinge confrontaties met Feyenoord

De laatste jaren zijn de confrontaties tussen Feyenoord en FC Twente vaak spannend en onvoorspelbaar. Vorig seizoen hielden beide ploegen elkaar in de Kuip op een 0-0 gelijkspel, maar in Enschede wist Twente met 2-1 te winnen. Dit laat zien dat Twente, ook in uitwedstrijden, in staat is om het Feyenoord lastig te maken. In de laatste negen onderlinge confrontaties wist Feyenoord er slechts eentje te winnen door een rode kaart van Cerny na 45 minuten. De ploeg van Oosting zal erop gebrand zijn om wederom een goed resultaat neer te zetten tegen de landskampioen van 2023. Er is een interessante dynamiek tussen Twente en Feyenoord op het gebied van spelersovergangen. Twente poogt zijn status als gevallen top drie uitdager weer op te pakken. Echter zijn in de afgelopen jaren enkele belangrijke spelers van FC Twente naar Feyenoord verhuisd, waaronder huidige selectie spelers Ramiz Zerrouki en Gijs Smal die nog niet helemaal uit de verf komen.

Verwachtingen voor de wedstrijd

Hoewel Twente als underdog naar De Kuip afreist, zal de ploeg zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Trainer Joseph Oosting staat bekend om zijn tactische flexibiliteit en zal ongetwijfeld een gedetailleerd plan hebben om de sterke aanval van Feyenoord te neutraliseren. Met spelers als Steijn en Van Wolfswinkel, die voor ervaring en doelpunten zorgen, heeft Twente de kwaliteit om de thuisploeg te verrassen zoals dat ook tegen Fenerbahçe en Manchester United is gelukt.

Vermoedelijke opstelling 

Unnerstall, Salah-Eddine, Bruns, Hilgers, Van Rooij; Vlap, Regeer, Steijn; Van Bergen, Lammers, Rots

Lees ook