Gimenez vertelt: 'AC Milan werd erg concreet'

De geblesseerde spits Santiago Gimenez vertelt tegen ESPN Mexico hoe hij de laatste dagen van de transferwindow beleefd heeft. En hij is eerlijk: ‘AC Milan werd erg concreet.’ Het is onduidelijk waarom de transfer niet doorging. Het Algemeen Dagblad schreef er en stuk over.

Santi vertelt in gesprek bij ESPN Mexico hoe dat was: ‘De laatste dag van de transfermarkt was erg intensief voor mij. Vooral de laatste uren.’ De spits had dus concrete belangstelling van AC Milan, een club waar hij vroeger als kind van droomde: AC Milan is een droomclub voor mij. Ik ben opgegroeid met spelers als Ronaldo, Ronaldinho en Kaká. Uiteindelijk is het er niet van gekomen, maar het feit dat er verregaande interesse is, geeft je al het gevoel dat je belangrijk bent.’

De deur staat op een kier

De spits vertelt ook dat hij het nog niet helemaal afgesloten heeft: ‘Voor mij staat de deur naar Milaan uiteraard nog steeds open.’ Gimenez moet nu eerst werken aan zijn herstel. Dat doet hij Mexico waar hij revalideert van zijn bovenbeenblessure. Feyenoord verwacht hem pas in het nieuwe kalenderjaar terug.

Cijfers

De Mexicaan kwam in de zomer van 2022 voor 6 miljoen euro over van Cruz Azul. Hij scoorde 23 goals in 45 duels in zijn eerste seizoen, waarmee hij een belangrijk aandeel had in had kampioenschap van Feyenoord. Gimenez verlengde hij zijn contract tot medio 2027 en meerdere keren werd er gesproken over een transfer. Sinds zijn verlenging scoorde hij nog 30 keer in 48 wedstrijden voor de Rotterdammers, maar de afgelopen periode stond niet in het teken van veel goals. Op dit moment vervangt Ayase Ueda hem in de punt van de aanval.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten