Oud-bondscoach Oranje Onder 17 lovend over Feyenoorder: 'Hij wil het team bij elkaar houden'

Oud-bondscoach Oranje Onder 17 lovend over Feyenoorder: 'Hij wil het team bij elkaar houden'

2 reacties 2
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

In De Telegraaf wordt oud-Feyenoorder Kees van Wonderen geintveriwd. Van Wonderen was bondscoach van Oranje Onder 17 toen zij in 2018 Europees Kampioen werden. Uit dat team zijn een aantal jongens doorgestoomd naar ‘het grote Oranje’. Denk aan Ryan Gravenberch, Brian Brobbey en de broertjes Jurriën en Quinten Timber.

Van Wonderen zag het talent van dit viertal: ‘Qua talent kan ik ‘ja’ zeggen, want ze waren extreem getalenteerd. Maar jongens van 17 jaar komen daarna nog zoveel tegen dat je zo’n doorbraak nooit kan voorspellen.’ De oud-Feyenoord noemt bijvoorbeeld Wouter Burger, die ook in dat elftal zat en een belangrijke rol had. Burger heeft het bij Feyenoord niet gered en is uiteindelijk bij Stoke City terecht gekomen.

Broertjes Timber

Van Wonderen ziet wel dat de broertjes Timber nog steeds kunnen rekenen op hun sterke karakter: ‘De geldingsdrag spat er nog vanaf bij Jurriën en Quinten.’ De huidige assistent-bondscoach van Oranje gaat in op de broers: ‘De Timbers waren eigenlijke identieke jongens, alleen was Jurriën zijn broertje Quinten indertijd altijd één stap voor.’ Maar Van Wonderen ziet dat Quinten onafhankelijk is en zijn eigen afgewogen keuzes maakt. Van Wonderen ziet dan ook een heerlijk dynamische middenvelder.

Teamspeler

Van Wonderen spreekt ook van een groot verantwoordelijkheidsgevoel bij Quinten: ‘Je ziet dat Quinten boos wordt als het niet lukt bij Feyenoord, maar hij wordt niet vervelend. Hij blijft respectvol, hij wil de boel bij elkaar houden, het belang van het elftal staat bij hem voorop.’ Het verbaast zijn oud-trainer dan ook niet dat hij nu aanvoerder is van Feyenoord. Van Wonderen kan uit de tijd van Oranje O17 ook nog voorbeelden terughalen van Quinten die op een andere positie ging spelen om te doen wat het team nodig had op dat moment.

Lees ook