'Je hebt het allemaal nodig om uitwedstrijden te winnen, lelijke overwinningen te pakken'

Na de knotsgekke wedstrijd in en tegen Girona, gaat Feyenoord op zoek naar de winst tegen FC Twente. Feyenoord knokte zich in Spanje terug en won. De wedstrijd daarvoor tegen NEC wonnen de Rotterdammers weliswaar niet, maar wisten in de slotfase nog wel een gelijkspel eruit te slepen. Mikos Gouka ziet een ploeg die tot het gaatje wil gaan, hij schrijft erover voor het Algemeen Dagblad.

Trainer Brian Priske liet op de persconferentie van gister weten dat hij die mentaliteit altijd wel ziet, alleen dat het tegen Girona meer opviel. Priske is tevreden: ‘Natuurlijk ben ik blij met wat wij in Girona voor elkaar kregen na tegenslagen.’ Feyenoord won voor het eerst in 22 jaar een uitwedstrijd in de Champions League. Als je die lijn doortrekt, dan staat er morgen ook een heuse topper te wachten. Een overwinning op FC Twente is vrij zeldzaam de afgelopen jaren en de Tukkers staan er goed op.

Mentaliteit

Priske is blij dat zijn spelers opstonden en mentaliteit toonde. Een voorbeeld daarvan was Facundo Gonzalez, die mocht invallen. De Uruguayaan maakte een goede indruk en toonde zich flexibel toen verdediger David Hancko geblesseerd leek: ‘Ik bracht hem als centrale verdediger en vijf minuten later stond hij als linksback.’ Gonzalez hield zich staande.

De Deense oefenmeester wil zijn tegenstander voetballend slopen, maar dat lijkt nog maar mondjesmaat te lukken. Voor nu zal het ook met vechtlust moeten gebeuren: ‘Voetbal is een running game. Er wordt op fysiek veel geëist van spelers. En het is een mental game. Je hebt het allemaal nodig om uitwedstrijden te winnen, lelijke overwinningen te pakken. Eigenlijk altijd.’

Voordeel?

En dat zal morgen niet anders zijn. FC Twente heeft een dag minder rust dan Feyenoord, maar Feyenoord moest nog reizen. Maar Priske weet ook dat de ploeg van Jospeh Oosting alles zal geven: ‘Maar de spelers van FC Twente weten ook dat ze na het bezoek aan ons twee weken geen wedstrijden hebben door de interlandperiode.’

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten