Priske: 'Hij laat goede dingen zien, maar er zijn ook dingen waar we hopen dat hij in verbetert'

Ayase Ueda lijkt zijn draai bij Feyenoord nog niet gevonden te hebben. De aanvaller kon afgelopen seizoen nog niet laten zien wat hij wel in België en Japan liet zien, en ook dit seizoen lijkt het nog niet te lopen bij de aanvaller.

Afgelopen woensdag tegen Girona FC speelde Ueda ook geen sterke wedstrijd. Hij miste bij een 1-2 stand een penalty. Brian Priske wordt vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zondag tegen FC Twente gevraagd hoe hij aan kijkt tegen de vorm van Ueda. 'Hij laat goede dingen zien, maar er zijn ook dingen waar we hopen dat hij in verbetert', aldus Priske tijdens de persconferentie die werd uitgezonden op Feyenoord ONE. 'Dat geldt voor alle spelers dat ze zich moeten proberen te verbeteren. Hij werkte hard in Spanje, hij had ook goede momenten.' Priske zag dat het vaak net in de laatste fase stokte bij de aanvaller. Dat zou hem extra vertrouwen kunnen geven. 'Bij een spits is het het momentum en comfortabel voelen op het veld. Hij heeft een goede spirit. Hij miste de penalty. Hij is positief en werkt hard.' De trainer van Feyenoord krijgt de vraag of Ueda, nu Gimenez geblesseerd is, zijn eerste spits is of dat ook Carranza in de spits kan. 'Alle posities staan open', aldus Priske.

Penalty's

Er werd ook nog even gepraat over de penalty's. Tegen Girona FC miste Ueda een penalty, maar de penalty hiervoor, tegen NAC Breda, werd weer genomen door Quinten Timber. 'Het is normaal dat je meerdere penalty nemers hebt. Als iemand mist, dan ga je het misschien opnieuw wegen. We zullen intern bespreken wie hem gaat nemen. We gaan nu niet zeggen wie hem eventueel zondag zal nemen. Het hoort bij het voetbal om een penalty te missen. We zullen een goede penaltynemer hebben zondag.' Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten