'Hij had een aantal zeer belangrijke onderscheppingen'

5 reacties 5

Feyenoord speelde woensdagavond de tweede wedstrijd in de Champions League. De Rotterdammers namen het in Spanje op tegen Girona FC. Feyenoord wist na een spannend duel te winnen. In Spanje werd het 2-3 voor de Rotterdammers. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op deze winst van Feyenoord. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de knotsgekke wedstrijd.

Vooraf leek Girona FC de favoriet te zijn, al waren zij in de competitie ook nog niet in goede doen. 'Je wist dat als het een beetje goed valt je een resultaat kon halen', zegt Mark. 'Toen we achter kwamen was ik bang dat het weer niks zou gaan worden. Die aansluitingstreffer, wat uiteindelijk een eigen doelpunt was, kwam als geroepen.'

Feyenoord kwam zelfs voor rust op voorsprong. 'Wat een prachtige voetbeweging van Milambo', aldus Mark. 'Hij rondt hem erg knap af.' Een aantal minuten later krijgt Feyenoord een penalty. 'Dat was het moment om de wedstrijd in het slot te gooien. Ik snap er niks van dat Ueda de penalty nam', aldus Mark. De aanvaller mistte uiteindelijk de penalty. 'Er zit geen enkele lijn in. De penalty tegen NAC Breda werd weer genomen door Timber. Dit was ook wel een momentje om hem te nemen. Dat Ueda mist zag je gewoon aankomen', zegt Mark. Er is sowieso veel kritiek op Ueda. 'Ik vraag me echt af of hij het nog gaat redden bij Feyenoord. Hij zit er al een jaar, maar nog steeds laat hij niet zien dat hij beter wordt. Als je hem ziet spelen heb je ook niet het idee dat het er nog in zit. Soms zie je bij spelers de klasse wel, maar komt het er nog niet uit. Bij hem vraag ik me af of hij het niveau wel heeft voor Feyenoord.'

In de tweede helft komt Girona FC weer op gelijke hoogte. 'Het kon daarna echt alle kanten op. Ik had wel verwacht dat er een winnaar zou komen. Dat wij uiteindelijk door opnieuw een eigen doelpunt de volle buit pakten is zowel goed voor de spaarkas als voor de tussenstand in de Champions League.' Mark is kritisch op het spel. 'We hebben dan wel gewonnen en daar gaat het om, maar het voelde qua niveau niet als een wedstrijd in de Champions League. Van allebei de kanten werden er behoorlijk wat fouten gemaakt.' Ook Girona FC mistte nog een penalty. 'Natuurlijk is het gevoel heel belangrijk en kan dit wel eens een opstap zijn naar een betere fase. Als er één ding is wat Feyenoord echt heeft laten zien is de werklust. Iedereen bleef doorgaan. Al met al dus een wedstrijd waardoor het zelfvertrouwen een boost kan hebben gekregen.'

Mark vond Timber opnieuw de uitblinker. 'Ik heb het idee dat hij soms misschien te veel wil doen sinds hij de aanvoerdersband draagt, maar hij was ontzettend goed. Hij had een aantal zeer belangrijke onderscheppingen. Een echte leider.' Timber is door de UEFA ook opgenomen in het Team of the Week van de Champions League.