Gimenez: 'Uiteindelijk hadden we twee aanbiedingen op tafel'

Santiago Gimenez bleef deze zomer bij Feyenoord. Het leek er lang op dat hij mogelijk een transfer zou maken, maar nadat Nottingham Forest en een andere club afgewezen werden, bleef hij in Rotterdam. De Mexicaanse spits revalideert nu na een blessure tegen NAC Breda in Mexico en blikte terug op de afgelopen transferperiode.

Gimenez kon Feyenoord verlaten voor de Premier League. "Het was het perfecte moment om na twee jaar te vertrekken, nadat ik de beker, supercup en competitie had gewonnen. Uiteindelijk hadden we twee aanbiedingen op tafel. De bekendste was Nottingham maar we hadden veel twijfels. Uiteindelijk besloten we om nog een jaar te blijven, vooral vanwege de Champions League", vertelt Gimenez in gesprek met Fox Sports Mexico, geplaatst op X. "Er zijn vier competities waar ik het meest van houd, namelijk de Duitse, Engelse, Spaanse en Italiaanse. Dat zou ik graag willen bereiken."

Een concrete aanbieding van een absolute topclub bleef dus uit. De journalist van het Mexicaanse sportmedium vraagt of de slechte prestaties in de Copa America daar misschien mee te maken hebben. "Uiteindelijk kennen de clubs je en weten ze wat je kunt geven. Ik denk niet dat ze vanwege een toernooi hun ogen van je af zullen houden. Wat er wel mee te maken is zijn de laatste zes maanden bij Feyenoord, niet zodanig de Copa America. De waarheid is dat ik een dip in mijn spel had, een daling in het aantal doelpunten. Toch waren er clubs met interesse ondanks de tegenvallende statistieken", sluit hij af. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten