UITGELICHT | Timon Wellenreuther man of the match

UITGELICHT | Timon Wellenreuther man of the match

41 reacties 41
Bron: Fotmob.com
Foto: Pro Shots

Feyenoord won gisteren van Girona FC. De Spaanse verrassing van vorig seizoen liep regelmatig tegen een uitblinkende Timon Wellenreuther op. Er waren momenten dat de doelman niet helemaal goed uit de verf kwam, toch is hij op basis van de statistieken man of the match. 

De doelman die een strafschop veroorzaakte, maar ook deze ook stopte. Is volgens datawebsite Fotmob.com met een 8.4 the man of the match in de Champions League wedstrijd. Wellenreuther was redelijk nauwkeuring in zijn passing 67% daarvan kwam aan. Dieptepasses waren met 23% minder secuur. 

Vooral de expected goals on target van 3,69 en maar twee goals tegen zijn erg goed. Daarmee heeft hij in de wedstrijs 1,69 goals voorkomen. Met name het stoppen van een penalty draagt daar natuurlijk aan bij. 

Reddingen

Wellenreuther deed totaal vier reddingein in het eigen penaltygebied. Drie daarvan waren reddingen waarvoor hij naar de bal toe moest duiken. Totaal heeft hij 38 balcontacten gehad en zes keer de bal teruggewonnen. 

Opvallend

Opvallend is dat ondanks de druk van Girona die veel ballen van de zijkanten voor de goal slingerde, dat Wellenreuther geen enkele hoge bal heeft gevangen of weggebokst. 

 

Lees meer over
Lees ook