'Ik had wel op iets meer begrip gehoopt en dat Feyenoord me gewoon zou laten gaan'

Dylan Vente is momenteel weer terug in de Eredivisie. De oud-Feyenoorder staat momenteel onder contract bij PEC Zwolle. Daar is hij het seizoen goed begonnen. De 25-jarige aanvaller heeft nu in zes duels in de Eredivisie al drie doelpunten gemaakt.

Een tijd lang leek het er op dat Vente de nieuwe spits van Feyenoord kon worden. In de jeugdopleiding scoorde de aanvaller er lustig op los. 'Het was misschien zelfs iets té extreem, want mensen kregen hele hoge verwachtingen van mij', zegt Vente in een groot interview met Voetbal International. De aanvaller is trots dat hij het eerste elftal van de Rotterdammers heeft gehaald, maar zelf had hij nooit het gevoel dat hij echt op weg was om de eerste spits te worden. Hij had dan ook spelers als Nicolai Jørgensen en Robin van Persie voor zich.

Vente maakte onder Giovanni van Bronckhorst zijn debuut in de Champions League, tegen Manchester City. In zijn debuut in de Eredivisie wist hij meteen te scoren. Vente geeft aan dat hij te goed was voor de A1, waardoor hij graag bij het eerste wilde zitten. Hij zat vaak op de bank, maar tot spelen kwam het weinig. Bij Jong Feyenoord kon hij niet altijd meedoen omdat hij dan bij het eerste elftal mee was. Er waren periodes dat hij wekenlang geen wedstrijden speelde, maar vervolgens mocht hij weer spelen in De Kuip. Vente geeft aan dat dat zeker druk met zich mee heeft gebracht.

De aanvaller wilde eigenlijk al na het eerste jaar bij Feyenoord verhuurd worden. De Rotterdamse club wilde dat niet, waarna ook in zijn tweede seizoen er weinig wedstrijden kwamen voor Vente. Uiteindelijk maakte hij op huurbasis de overstap naar RKC Waalwijk. Daar kon de aanvaller geen succes worden. Toen hij terug kwam bij Feyenoord hoopte hij het te kunnen laten zien. Toch werd hij terug geplaatst naar Jong Feyenoord. Vente wilde weg, maar Feyenoord werkte daar niet aan mij. De Rotterdammers wilden presteren met het beloftenteam, waar Vente de rol als spits kreeg. Dat heeft hem uiteindelijk dwars gezeten. 'Ik had wel op iets meer begrip gehoopt en dat Feyenoord me gewoon zou laten gaan.'

Na een half jaar werd hij verhuurd aan Roda JC en de zomer daarna werd hij definitief overgenomen. Gek voelde dat wel voor Vente, aangezien Feyenoord als zijn club is geweest. Het was een droom om het eerste elftal te halen en dat was gelukt, al had hij het graag op een andere manier afgesloten geeft de aanvaller aan. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten