'De eerste overwinning in tweeëntwintig jaar, ik hoop dat de mensen trots zijn'

Trainer Brian Priske staat de pers te woord na de eerste uitoverwinning van Feyenoord in de Champions League in jaren. Feyenoord wist in en tegen Girona met 2-3 te winnen na een krankzinnige wedstrijd met twee gemiste strafschoppen en twee eigen doelpunten. De Deense oefenmeester laat van zich horen bij Ziggo Sport.

Priske mag zelf beginnen: ‘Ik denk dat de drie punten het meest belangrijk zijn. Er zijn veel positieve dingen om mee te nemen.’ Wat vindt de trainer van de manier waarop het gebeurde: ‘Dat is voetbal. Niet alles ging zoals we gehoopt en gewild hadden, maar op het einde pakten we de drie punten.’ Priske is van mening dat Girona het nog veel teams lastig gaat maken.

Lelijke winst

‘Ik ben blij met deze lelijke winst. In de tweede helft ben ik niet blij dat we de wedstrijd niet meer konden controleren en domineren. Maar dat is het mechanisme in het voetbal.’ Feyenoord verloor de controle en het zelfvertrouwen.

Het was niet altijd even goed, de Rotterdammers hadden ook kunnen verliezen. Priske zegt daarover: ‘Vandaag zaten we aan de goede kant, dat misten we in andere wedstrijden. Voor mij verandert het resultaat niks, er is nog steeds veel te doen en te verbeteren.’ Priske eindigt: ‘De eerste overwinning in 22 jaar, ik hoop dat de mensen trots zijn.’ Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten