Keiharde woorden over beleid: 'Het is wel een kapitale fout'

Feyenoord neemt het vanavond op tegen Girona FC. De Rotterdammers moeten eigenlijk een goed resultaat halen om mee te blijven doen in de Champions League. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaan ze in op het huidige Feyenoord.

De stelling dat Feyenoord een goed resultaat moet behalen tegen Girona, wordt door Johan Inan volmondig met ja beantwoord. “Ja dat denk ik wel ja, want er komen nog veel zwaardere tegenstanders aan. Wil je bij de eerste 24 gaan behoren, dan is het wel handig om tegen Girona minimaal een punt en eigenlijk wel drie punten te halen. Feyenoord heeft niet nog vier wedstrijden waar ze zomaar even drie punten ophalen.”

Brian Priske heeft in een groot interview aangegeven dat Feyenoord in transitie is, waardoor het allemaal nog niet goed loopt. “Die transitie heeft hij zelf gecreëerd dan”, aldus Inan. “We moeten het niet onderschatten. Hij heeft zelf er een transitie van gemaakt samen met Dennis te Kloese”, vult Inan aan, die vindt dat de zomers transferperiode niet goed is verlopen. “Door niet accuraat de vervangers klaar te hebben. Maar ook door het werk van zijn voorganger over boord te gooien. Even voor een nieuw systeem te kiezen en we hebben het lang genoeg over die huddle gehad. Hij heeft zelf ook een beetje over een andere boeg gegooid. Dan ben je in transitie.”

Kapitale fout

Priske verkondigde in het interview dat hij spijt heeft van zijn keuze voor het 3-4-3 systeem. Mede omdat het uitgangspunt bij zijn aanstelling was dat er veel meer spelers zouden vertrekken. “Het is wel een kapitale fout. Die transitie is overigens ook gecreëerd door de directeur hoor, hij heeft best wel veel spelers gehaald. Allemaal andere nationaliteiten dat maakt het wel lastiger om er een eenheid van te smeden.” Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten