'Priske voerde gesprekken met Manchester City'

Feyenoord is het seizoen niet goed begonnen. Trainer Brian Priske is bijna de onmogelijke opgave aangegaan om Arne Slot te vervangen. De Rotterdammers presteerden onder de Zwolse oefenmeester buitengewoon en Priske denkt dat Feyenoord nog steeds in transitie is. 

De oefenmeester heeft wel ervaring met een slechte start bij nieuwe clubs. Zo begon hij matig bij Royal FC Antwerp in België en bij Sparta Praag in Tsjechië. De reden dat hij vaker een slechte start had, is volgens hem omdat de clubs waar hij begint in transitie zijn, maar kon het daar wel omdraaien. "In België haalden we Europees voetbal, in Tsjechië werden we kampioen. Feyenoord is óók in transitie", zegt hij in gesprek met Voetbal International.  

Priske draaide het bij Praag en Antwerp om doordat hij tijd kreeg. Hij en ook de directie weet dat hij die in Rotterdam niet krijgt. Toch heeft de oefenmeester er vertrouwen in dat hij het aan de praat krijgt. Priske heeft heel bewust gekozen om de speelstijl aan te passen, maar verkeek zich op de snelheid van veranderingen op de transfermarkt. "Dat had te maken met de transferwindow", aldus Priske die denkt dat Feyenoord met Bart Nieuwkoop, Gernot Trauner en Thomas Beelen voldoende spelers heeft die het systeem wel kennen. 

Manchester City

Priske heeft in het verleden ook gesprekken gevoerd met Manchester City. In de tijd dat Mikel Arteta, de huidige trainer van Arsenal, assistent-trainer van Pep Guardiola was, is Priske in gesprek geweest om daar aan het werk te gaan als 'set-piece trainer'. Zelf wil Priske er vooral niet te veel over praten. "Het is waar dat ik daar gesprekken heb gevoerd, maar we zijn niet tot een samenwerking gekomen."  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten