'Er is gewoon helemaal geen stijgende lijn te bekennen'

Feyenoord is het seizoen niet goed gestart. Ondanks dat er in de Eredivisie nog geen nederlaag werd geleden, staat koploper PSV al acht punten voor. De eerste Champions League wedstrijd werd Feyenoord afgedroogd en zo ontstaat de eerste kritiek op trainer Brian Priske

De Deense oefenmeester veranderde al zijn voorgestelde spelsysteem en ook de huddle verdween. Toch is er na het gelijke spel tegen NEC Nijmegen nog meer chagrijn ontstaan. FR-Fans.nl peilde de mening van de bezoekers, met de vraag of er verwacht wordt dat Brian Priske de winterstop haalt. 70% van de 904 stemmers denkt dat de Deen voor de winterstop eruit ligt. 16% denkt dat Priske nog een lang leven bij Feyenoord beschoren is. 13% denkt dat Priske het seizoen afmaakt en daarna vertrekt. 

Paolo81 vindt dat de vergelijking tussen Arne Slot en Brian Priske bij de start niet gemaakt moet worden. "Ik lees hier veel dat onder Slot het eerste seizoen ook niet goed was in de competitie en dat we Priske meer tijd moeten gunnen. Ik vind dit wel een heel ander verhaal. Er zijn nog genoeg goede spelers over, maar je ziet gewoon dat de chemie er niet is. Niet onderling en al helemaal niet met deze trainer waar niemand een stapje harder voor lijkt te willen zetten. We hebben nu al punten verspeeld tegen Willem 2, Groningen, Sparta en NEC. Als je daar al niet van kan winnen, heb je gewoon een groot probleem. Als je naar het spel kijkt is het ook geen pech dat we die wedstrijden niet wonnen. NEC had zelfs recht op meer dan een punt. Er is gewoon helemaal geen stijgende lijn te bekennen, dat was onder Slot met minder materiaal wel anders. Het is lullig om te zeggen, maar ik denk dat er gewoon heel snel een andere trainer moet komen die de heren wel weet te motiveren en die de poppetjes weer op de juiste plek neerzet. Twente en Girona verliezen = koffers pakken wat mij betreft" 

Bezoeker hoochee vindt dat de tijd van pappen en nat houden al voorbij moet zijn. "Het meest frustrerend hier is, dat Priske niet gehaald is om de tijd te moeten krijgen. Hoe langer hij er zit, om die tijd te krijgen, des te langer zal iedere vervanger weer de tijd moeten gaan krijgen. En inmiddels maakt het niet meer uit, of ie blijft of gaat. Want de heer te Kloese heeft niet alleen met het vreemdelingenlegioen lopen klooien maar ook met de staf en wellicht met zichzelf. Tel daarbij op dat te veel spelers ook maar wat doen, die ook allemaal de tijd moeten krijgen en het lijkt wel een raar soort van sprookjesland geworden. Waar niemand meer hoeft te werken en je voor ieder pijntje op vakantie mag. Kortom een paradijsje waar tijd geen rol speelt. Dat doet het buiten sprookjes dus wel en ik kan er maar geen hoogte van krijgen, niet waarom het gaat zoals het gaat, maar waarom dit gedoe steeds meer de tijd mag krijgen. Vind het vreselijk om te zien. 'k Zal wel te ongeduldig zijn voor 'het proces', ook zo'n achterlijke dooddoener."

Toch zijn er ook bezoekers die het opnemen voor Priske en het vergelijk trekken met het eerste jaar onder Arne Slot. Bijvoorbeeld isaacsweers is duidelijk in zijn mening. "Het eerste jaar onder Slot werden we derde op ruime afstand van Ajax en PSV. We deden het goed in de Conference League en dat verbloemde veel want de competitie verliep best teleurstellend. Laten we Priske niet gelijk afbranden. De spelersgroep laat het grotendeels afweten. Opeens weten ze niet wat ze moeten doen? Hebben ze niks meegekregen van de jaren onder Slot? Zo’n Paixiao laat het gewoon allemaal los bijvoorbeeld. Verdedigt niet mee. Is alleen uit op persoonlijk succes met zijn wanhoopsschoten. Aan de andere kant staat Hadj die na elke actie probeert te scoren vanaf de achterlijn. Als Gimenez of Ueda zou ik er moedeloos van worden. Het wordt eens tijd dat ze elkaar eens gaan corrigeren in het veld en niet daarbuiten. Het moet verdorie geen vriendenteam worden. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten