Priske: 'Ik durf dat best toe te geven, maar ik deed het natuurlijk niet zonder reden'

Voor Feyenoord is de start van het seizoen nog niet goed. De Rotterdammers verloren al veel punten in de Eredivisie en ook in de Champions League startte de club met een verlies tegen Bayer Leverkusen.

Nieuwe trainer Brian Priske lijkt de boel nog niet op de rit te hebben. De trainer heeft de zware taak om na drie jaar Arne Slot te laten zien dat ook hij met Feyenoord kan presteren. De Deen heeft een groot interview gehouden met Voetbal International. Daarin krijgt hij onder meer de vraag waarom hij Feyenoord nog niet aan het voetballen krijgt. 'Omdat de verwachtingen van mensen niet stroken met de realiteit', zegt Priske in gesprek met Voetbal International. Hij weet dat verwachtingen echter nooit te controleren zijn. Zelf had hij in de gaten dat de klus in Rotterdam lastig zal zijn als opvolger van Slot. Hij benoemt de vele wijzigingen in de selectie en de staf, de blessures, maar ook het feit dat er mogelijk een aantal spelers teleurgesteld is omdat hun transfer niet doorging.

Priske benoemt dat er hard gewerkt moet worden, maar heeft wel spijt van zijn keuze om 3-4-3 te gaan spelen. 'De wissel van speelwijze naar 3-4-3 heeft ons onnodig veel tijd gekost en dat ergert me, omdat we die tijd nu tekortkomen. Ik durf dat best toe te geven, maar ik deed het natuurlijk niet zonder reden.' De reden dat Priske niet had gekozen om door te gaan op dezelfde manier als de afgelopen drie jaar heeft te maken met de transferwindow. De trainer van Feyenoord had verwacht dat er meer spelers snel zouden vertrekken waardoor dat het moment had kunnen zijn om iets te veranderen, omdat hij het idee had dat dat bij de groep zou kunnen passen, vooral met het oog op het Champions League-voetbal. Priske gelooft nog steeds dat het huidige Feyenoord prima 3-4-3 kan spelen en benoemt daarbij de tweede helft tegen Bayer 04 Leverkusen. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten