UITGELICHT | Lotomba uitschieter bij Feyenoord

Feyenoord speelde tegen NEC Nijmegen geen gelukkig wedstrijd. In het eerste half uur waren de Rotterdammers de bovenliggende partij, maar was er te weinig aanvalskracht om tot echt grote kansen te komen. Door een persoonlijke fout kwam NEC op voorsprong, waarna het een echte vechtwedstrijd werd.

Jordan Lotomba voorkwam vervolgens een nederlaag door in de 88ste minuut de 1-1 voor zijn rekening te nemen. De rechtsback kende sowieso een prima wedstrijd volgens de statistieken. Fotmob.com gaf hem op basis van de onderliggende data een 8.0 waarmee hij de beste Feyenoorder was.

Aanvallend

Aanvallend had Lotomba best veel inbreng bij Feyenoord. Los van het doelpunt probeerde hij vaker het doel van de tegenstander onder vuur te nemen, niet altijd met succes. Hij schoot vier keer op goal, waarvan twee keer tussen de palen. In de 88ste minuut met een doelpunt tot gevolg. In aanvallend opzicht had hij 70 balcontacten.

Verdedigend

Ook verdedigend stond Lotomba zijn mannetje. Feyenoord gaf sowieso maar weinig weg. Lotomba zette drie keer een tackle in en even zovaak veroverde hij daarmee de bal. In totaal ging hij vijftien duels aan, daarvan kwam hij negen keer als winnaar uit de bus. Zowel in de lucht als over de grond won hij meer dan 50% van zijn duels. Reageren