'Wat we terugzien op het veld lijkt daar in de verste verte niet op'

'Wat we terugzien op het veld lijkt daar in de verste verte niet op'

13 reacties 13
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord won afgelopen weekend weer niet. De Rotterdammers zijn nog steeds ongeslagen in de Eredivisie, maar heeft na zes wedstrijden wel al acht verliespunten en ziet de concurrentie voor plek 1 en 2 wel punten pakken. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad is Mikos Gouka duidelijk. 

Is Feyenoord nou echt zoveel minder dan vorig jaar onder Arne Slot? "Ja in de praktijk wel. Tegen Leverkusen stonden er negen spelers op het veld die er vorig jaar onder Slot ook al waren. Daar waren Geertruida, Wieffer en Minteh er niet bij. Dat is een verschil, dat hebben ze niet adequaat opgevangen. Tegen Lotomba en Hwang in de basis. Hwang deed het tegen Leverkusen wel goed, maar tegen NEC ook al een stuk minder. Lotomba scoorde de gelijkmaker, maar laat het nog niet zien."

Alles wordt vergeleken met vorig seizoen, maar er is ook wel wat voor te zeggen. "Je vraagt je nog steeds af waarom Feyenoord, Geertruida was er nog een tijd, niet heeft voortgeborduurd wat er daarvoor gebeurt. Ze hebben veel tijd verspilt met een nieuw systeem, toch weer terug naar het oude, maar je ziet dat het vertrouwen wegebt”, aldus Gouka. "Er zijn dingen die niet mee zitten, Bueno is net terug is een goede speler, Stengs is geblesseerd, Gimenez is de topscorer is geblesseerd. Het lijkt een beetje een kwelling te worden. Alles wordt vergeleken met vorig seizoen, wat we terugzien op het veld lijkt daar in de verste verte niet op”, is Gouka pessimistisch.  

Start nog goed

Tegen NEC begon Feyenoord nog goed. “Het eerste halfuur tegen NEC heb ik wel het voetbal gezien dat Priske wil spelen. Dominant en onder druk zetten, alleen na een halfuur hebben ze maar twee kansen gehad", vertelt Gouka. "Dit Feyenoord zie je geen reeks neerzetten waarvan je denkt dan dichten ze het gat, dan gaan ze de top wedstrijden winnen. Dat lijkt er op dit moment niet in te zitten."

Lees meer over
Lees ook