'Dit Feyenoord is niet bij machte om de tegenstander zijn wil op te leggen'

Bij Studio Voetbal op NPO1 vanavond veel aandacht voor het matig optreden van Feyenoord in de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen. Zo noemt Bram van Polen, oud-speler van PEC Zwolle, het verdedigende werk van Thomas Beelen waaruit NEC Nijmegen het doelpunt scoorde, heel matig. 'Die verwacht hem echt totaal niet', zegt Van Polen.

'Hij zal vast niet gecoacht worden op dit moment', vervolgt de voormalig-verdediger van de Zwollenaren. 'Natuurlijk moet hij dit beter inschatten. Krijgt wel een licht zetje, maar Beelen weet zelf ook wel dat hij hier wel fout zit, ja', aldus Van Polen.

Theo Janssen is het eens wat Thomas Beelen betreft, maar geeft verder ook aan dat Gijs Smal zijn collega geen goede rugdekking gaf. 'Uiteindelijk gaat ook Smal, die blijft daar een beetje staan - wat is die aan het doen, die verdediger. Je moet druk vooruit zetten, je moet de aanvaller beperken, want nu geef je alle tijd aan hem', vertelt Janssen.

'Ik vond Ueda wel behoorlijk goed spelen eigenlijk', reageert Afellay. 'Bij hem zag je dingen die je bij Giménez helemaal niet zag. Hij was behoorlijk balvast, door hem kon Feyenoord doorvoetballen. Van niets maakt hij iets, dat vond ik eigenlijk het mooiste van hem.'

Volgens Bram van Polen maakt de ploeg van Brian Priske wel stapjes in de goede richting, alleen mist het op dit moment het zelfvertrouwen. 'Ik zie dat niet goedkomen', vertelt de Nijkerker.

Om een kans te maken op een goed resultaat tegen Girona in de Champions League zou Afellay vanuit een gesloten defensie spelen. 'Dit Feyenoord is niet bij machte om de tegenstander zijn wil op te leggen. Ze zijn voetballend niet zo goed als ze de jaren hiervoor zijn geweest. Met name in Europa moet je dan met resultaatvoetbal gaan spelen, hoe gek dat ook klinkt', aldus de oud-PSV'er. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten