'Ik heb er een beetje een hard hoofd in wat betreft volgende maand'

4 reacties 4

Feyenoord speelde zaterdag de competitiewedstrijd tegen NEC Nijmegen. In Nijmegen eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op deze wedstrijd. We blikken met Sem, redacteur van FR-Fans.nl, terug op het gelijkspel tegen NEC Nijmegen.

Sem weet dat Feyenoord het vaker lastig heeft tegen NEC Nijmegen. 'De laatste jaren hadden we het altijd lastig tegen NEC. Als je dat in je achterhoofd hebt is het niet raar dat je gelijkspeelt, maar aangezien NEC niet lekker aan het seizoen is begonnen, met al vier nederlagen, is het toch zonde. Als Feyenoord zijnde zou je eigenlijk niet tevreden mogen zijn met een gelijkspel tegen een ploeg uit het rechterrijtje, maar als je het verloop van de tweede helft bekijkt mogen we de handjes dichtknijpen met één punt.'

Feyenoord stond met de rust met 1-0 achter. 'De ruststand van 1-0 was denk ik geen goed beeld van de eerste helft. Feyenoord was niet goed, maar gaf ook niet veel weg. Er werd weinig met de kansen gedaan, maar slechter dan NEC waren we niet. Dat Priske na afloop vond dat Feyenoord een erg goede eerste helft speelde, vind ik behoorlijk positief. Zo goed was het nou ook weer niet. Over de tweede helft durfde hij niet heel veel negatiefs te zeggen, maar als het niet goed is mag je dat best duidelijk maken met wat strenge woorden. Dat zal waarschijnlijk niet de wijze zijn waarop Priske zijn visie uit en als het werkt zal je er ook niemand over horen, maar ik zie nog niet bepaald verbetering in het spel ten opzichte van drie weken geleden. Dan wordt het misschien tijd om iets anders te proberen, maar daar denkt ook iedereen anders over.'

Sem houdt zijn hart vast als het gaat om de wedstrijden die komen gaan. 'Ik heb er een beetje een hard hoofd in wat betreft volgende maand. Dit team lijkt nog niet toe te zijn aan Girona, Twente, Go Ahead Eagles, Benfica, Utrecht en Ajax achter elkaar, en daarna volgen nog AZ en Salzburg. Als je tegen deze tegenstanders speelt zoals in de tweede helft van gisteren, sta je in november in het rechterrijtje. Ik behoud voorlopig nog het vertrouwen in Priske. Lang niet alles is hem te verwijten, maar het valt natuurlijk wel deels op zijn conto te schrijven. Bij Sparta Praag begon hij ook erg matig, waarna hij het helemaal om wist te draaien, dus hij kan het echt wel. Als er na oktober nog weinig verbetering te zien valt, wordt het misschien toch tijd om de functie van Priske te heroverwegen.'