'Het is een factor die meespeelt'

'Het is een factor die meespeelt'

Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Ook De Telegraaf schrijft over de strijd in de spits bij Feyenoord. Door de blessure van Santiago Gimenez ontstaan er in de punt van de aanval weer kansen voor Ayase Ueda. Of zal Julian Carranza meer en meer de kans krijgen bij Feyenoord? Het loodzware programma zorgt er in ieder geval voor dat Feyenoord met Gimenez de zoveelste blessure heeft.

Trainer Brian Priske liet zich voorzichtig uit over het feit of de zware kalender een reden is bij de blessure van de Mexicaanse spits: ‘Het is een factor die meespeelt.’ De vragen komen steeds vaker op, nu ook internationale sterren als Rodri bij Manchester City zich uitspreken tegen het overvolle programma. Rodri had het zelfs over stakingen, maar helaas waren die woorden nog niet uitgesproken en toen scheurde diezelfde Rodri zijn kruisbanden. ‘Santi’ heeft een bovenbeenblessure en mag in Mexico herstellen, de spits zal waarschijnlijk pas weer in 2025 op het veld staan.

Rust

Maar Priske doet geen harde uitspraken: ‘Het zijn geen makkelijke vragen om te beantwoorden.’ De Deen reflecteert: ‘We kijken naar alles; naar data, naar de belastbaarheid, naar de wedstrijden die hij heeft gespeeld.’  En in het geval van Gimenez zijn dat nogal wat wedstrijden. Niet alleen voor Feyenoord in allerlei competities, maar ook voor zijn nationale ploeg. Dit gaat ook gepaard met veel reizen, dus de rust die de Mexicaan nodig heeft die heeft hij niet gekregen.

Priske wil niemand terechtwijzen, hij ziet vooral een grotere discussie. De clubs en de spelers zijn ook blij met het geld wat er wordt ontvangen voor de wedstrijden, maar in het moderne voetbal wordt er fysiek veel van de spelers gevraagd. Daarnaast is de druk hoog en zit het speelschema propvol.

Kans voor Ueda

Door de blessure van Gimenez, lijkt Ueda de kans te krijgen. Een veel besproken onderwerp, maar Priske is duidelijk: ‘Ik zit anders in deze discussie. Sinds Ayase hier is, heeft hij elke dag de kans gekregen om zich te showen. Het gaat niet om één wedstrijd, elke dag kun je laten zien dat je in de basisopstelling thuishoort.’ De Deense oefenmeester heeft vertrouwen in de Japanner en heeft veel gesproken met de spits hoe ze zijn vorm bij het Japanse team ‘mee kunnen nemen’ naar Feyenoord. En het zou mooi zijn als dat in de komende periode zou lukken.

Lees ook
'Ueda is nog steeds buitencategorie'
Nieuws

'Ueda is nog steeds buitencategorie'

Lees ook
Lees ook