Van Eersel: 'Het was eigenlijk wachten tot dit ooit ging gebeuren'

Van Eersel: 'Het was eigenlijk wachten tot dit ooit ging gebeuren'

2 reacties 2
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord is Santiago Gimenez volgens de eerste prognose minimaal drie maanden kwijt. De Feyenoorder kampt met een bovenbeenblessure nadat hij uitviel in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. In de nieuwste aflevering van FC Rijnmond op het YouTube kanaal van Rijnmond bespreken de heren onder andere de blessure van de Mexicaan.

Dennis van Eersel weet te melden dat de club toch hoopt dat de spits sneller herstelt. "De eerste prognose is dat hij dit kalenderjaar niet meer speelt maar de club hoopt dat het toch minder uitvalt, die voorbeelden zie je vaker. De medische staf en de club communiceren vaak een iets langere periode, dat als hij terugkeert de periode alleen maar mee kan vallen en hopelijk niet tegenvalt. Hij zat er natuurlijk al niet zo lekker in, en dan deze klap voor hem.. laten we hopen dat hij er sterker en fitter uitkomt en we weer de oude Gimenez zien."

Tafelgast Melvin Boel denkt dat het overvolle schema in de voetbalwereld er ook mee te maken heeft. "Je ziet heel veel spelers die na een drukke zomer en voorbereiding geblesseerd terugkomen na de eerste internationale break. Dat zie je nu ook met Gimenez." Toch denkt hij dat het ook misschien met de opbouw van de selectie kan komen. "Er is een nieuwe trainer, die doet altijd wat anders dan de vorige trainer, dat is logisch. Ook de manier van spelen, er wordt iets anders gevraagd, een andere trainingsintensiteit. Daar moeten spelers aan wennen. Desalniettemin denk ik dat blessures ook bij topsport horen, alleen probeer je dat altijd te minimaliseren."

Overbelasting

Van Eersel vult aan dat hij met meerdere inspanningsfysiologen gebeld heeft na de blessure van Gimenez. "Zij geven ook aan dat dit soort blessure van Gimenez vooral komt door overbelasting. Ja, hij kreeg een tik erbij maar hoe het er vervolgens inschiet.. dan heeft het er alle schijn van. Als je dan ook kijkt naar zijn schema, dan was het eigenlijk wachten tot dit ooit ging gebeuren", sluit hij af.

Lees meer over
Lees ook