Hwang: 'Feyenoord is by far de grootste club waarvoor ik heb gespeeld'

Hwang: 'Feyenoord is by far de grootste club waarvoor ik heb gespeeld'

Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord versterkte zich op deadlineday met de Zuid-Koreaan Inbeom Hwang. De ervaren middenvelder speelde zich nadat hij zijn werkvergunning binnen had direct in de basis van het elftal van Brian Priske. Toen Feyenoord contact met hem opnam, was hij direct overtuigd.

De reden dat Feyenoord bij hem uitkwam, is omdat Dennis te Kloese de middenvelder al langer in het vizier heeft. De eerste keer dat hij door Te Kloese onbewust live gescout werd, was tijdens een duel in 2019 van LA Galaxy, waar hij toen werkzaam was, tegen Vancouver, waar Hwang speelde. Hwang speelde die wedstrijd geweldig en gaf drie assists.

Benoeming duel speelde een rol in transfer

Toen Feyenoord contact opnam met Hwang, vertelde Te Kloese meteen over die ene wedstrijd in Los Angeles. "Ik kan me dat duel tot de dag van vandaag ook nog goed herinneren. Mede daardoor voelde ik hoe graag ze mij wilden hebben en de interesse van Feyenoord paste precies in mijn plannen", vertelt de Koreaan in gesprek met Voetbal International

Hwang is pas net in Nederland, maar doet al snel een flinke uitspraak. Hij noemt Nederland, na Korea, het beste land waar hij tijdens zijn carriere heeft gewoond. Ook over Feyenoord is hij erg lovend: "Feyenoord is by far de grootste club waarvoor ik heb gespeeld", sluit hij af.

Lees ook