DE TEGENSTANDER | Bekerfinale op herhaling

Zaterdagavond ontvangt NEC in het Goffertstadion Feyenoord, een herhaling van de meest recente bekerfinale, waarin de Rotterdammers met de trofee naar huis gingen. Dit keer staan de Nijmegenaren echter klaar om zich te herpakken, ondanks de recente tegenvallers in de Eredivisie. Bas Nijhuis zal de wedstrijd van 28 september in goede banen leiden.

NEC beleeft een wisselvallig seizoen. De ploeg van Rogier Meijer verloor onlangs met 1-2 van Heracles, ondanks dat ze in de eerste helft het betere spel hadden. Meijer gaf aan dat zijn team vooral moet focussen op het aankomende duel tegen Feyenoord en niet te lang stil moet staan bij de teleurstelling van vorige week. De trainer ziet zeker kansen tegen een Feyenoord dat nog zoekende is na het vertrek van enkele belangrijke spelers.

Onderlinge Confrontaties

Historisch gezien heeft NEC het in het Goffertstadion niet makkelijk tegen Feyenoord. Van de 40 onderlinge Eredivisie-duels in Nijmegen won NEC er slechts elf, terwijl Feyenoord in 23 gevallen met de punten naar huis ging. Meijer is zich bewust van de uitdaging, maar gelooft dat zijn ploeg met het juiste plan de Rotterdammers kan verrassen. Hoewel NEC dit seizoen nog zoekende is naar consistentie, ziet Meijer zeker kansen voor zijn team, vooral als ze het hoge tempo en de druk van Feyenoord weten te ontlopen en gevaarlijk kunnen worden in de omschakeling.

Drukke transferzomer

De Nijmegenaren kenden een zeer drukke transferzomer. De club kocht met Rober González en Basar Onal maar liefst twee van de tien duurste aankopen van de club aller tijden. NEC wil het goede seizoen waarin het in de play-offs Europees voetbal mis liep overtreffen. Het behouden van Verdonk, Sandler en Proper wordt gezien als een grote slag. Daarnaast kwam ook Thomas Ouwejan en de eerder genoemde Onal en Gonzalez. De Spaanse rechtsbuiten die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan scoorde reeds tweemaal en is de clubtopscorer van NEC.

Blessures en opstellingen

NEC kampt met enkele blessuregevallen, waaronder Kodai Sano en Philippe Sandler, die het duel tegen Feyenoord moeten missen. Robin Roefs, de eerste keeper van NEC, keert wel terug in de basis nadat hij hersteld is van een blessure. Meijer benadrukt dat zijn team vooral de compactheid in het veld moet bewaren en de ruimtes klein moet houden tegen het aanvallende spel van Feyenoord.

Vermoedelijke opstelling

Van Gassel, Verdonk, Nuytinck, Ivan Marquez, Pereira; Proper, Hoedemakers, Gonzalez; Hansen, Ogawa, Onal Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten