Priske: 'Ik geloof in hem en in zijn kwaliteiten'

Door de blessure van Santiago Gimenez lijkt Ayase Ueda de kans te krijgen in de spits. De aanvaller was afgelopen zondag tegen NAC Breda al de vervanger van Gimenez. Ueda was toen direct trefzeker.

Ueda is bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord. Tot op heden moet hij het vooral doen met invalbeurten. 'Ayase laat goede dingen zien op de training', zegt Brian Priske tijdens de persconferentie die werd uitgezonden op Feyenoord ONE. 'Ook in de wedstrijden als hij minuten maken. Ik geef de voorkeur aan Santiago, maar dat heeft niks te maken met wat Ayase hier doet bij Feyenoord. Hij speelt goede wedstrijden in Japan. We moeten nu kijken hoe we zijn vorm in Japan ook hier bij Feyenoord kunnen laten zien. Ik geloof in hem en in zijn kwaliteiten.' Ueda speelde top heden 28 interlands. Daarin scoorde hij veertien keer. Bij Feyenoord speelde de aanvaller in totaal 44 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij zes keer.

Feyenoord heeft met Julián Carranza nog een spits in de selectie. De kans dat hij meer speelminuten zal gaan maken lijkt groot, aangezien de Rotterdammers de komende maanden een druk programma hebben. 'Hij is er klaar voor. Hij is een goede jongen in de kleedkamer. Hij is een speler die positief is. Hij pusht iedereen. Hij werkt hard, ook in de gym en op het veld. Hij is een echte teamspeler. Hij kan zowel als aanvaller als op tien spelen. Hij heeft een goed schot, echt een goede speler in verschillende opzichten.' Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten