LIVESTREAM 14:15 | Persconferentie in aanloop naar uitwedstrijden tegen NEC Nijmegen

Feyenoord speelt morgenavond in de Eredivisie de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen. De Rotterdammers spelen in Nijmegen om 18:45. Vanmiddag blikt trainer Brian Priske vooruit op deze wedstrijd. Hij geeft om 14:15 een persconferentie, die te zien is op Feyenoord ONE.

Priske zag zijn elftal vorige week overtuigend winnen tegen NAC Breda, ondanks dat is er nog genoeg te verbeteren. De Rotterdammers zagen ook Santiago Gimenez uitvallen en hij is voorlopig niet inzetbaar voor Feyenoord. Hierdoor liggen er kansen voor Ayase Ueda om zich te tonen aan de trainer.

Feyenoord is in de Eredivisie nog steeds ongeslagen. Toch hebben de Rotterdammers al zes verliespunten meer dan koploper PSV en hebben na vijf wedstrijden negen punten. De Nijmegenaren staan na zes wedstrijden op zes punten. Daarmee wordt niet helemaal een vervolg aan het goede seizoen. 

Historie

Feyenoord en NEC hebben al vele wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Vorig seizoen kwamen de clubs elkaar drie keer tegen. Twee keer in de competitie. In de wedstrijd in De Kuip werd het 2-2 en in Nijmegen werd het 2-3. Ook speelden beide clubs de bekerfinale tegen elkaar en deze werd door Feyenoord gewonnen met 1-0.

Afwezigen

Feyenoord mist tegen NEC Nijmegen sowieso Quilindschy Hartman, Calvin Stengs en Santiago Gimenez. De linksback is pas eind januari weer beschikbaar, terwijl Stengs herstelt van een operatie aan zijn knie. Gimenez viel vorige week uit en komt dit kalender jaar niet in actie. 

Het is nog niet bekend of Hugo Bueno, Bart Nieuwkoop en Gernot Trauner weer kunnen aansluiten. De verdedigers zijn om uiteenlopende redenen niet aanwezig. Bueno is al wel weer gespot op de groepstraining dus hij zal dicht tegen een rentree aan zitten. 

Klik hier om live de persconferentie te bekijken op Feyenoord ONE. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten