Feyenoord huurling maakt zijn basisdebuut in de Europa League

Feyenoord huurling maakt zijn basisdebuut in de Europa League

6 reacties 6
Bron: X
Foto: Pro Shots

Neraysho Kasanwirjo gaat zijn basisdebuut bij het schotse Rangers FC maken, zo maakt de club duidelijk op X. Rangers FC neemt het vanavond om 18:45 op tegen Malmö FF uit Zweden in de UEFA Europa League.

Kasanwirjo maakte afgelopen weekend al zijn debuut voor de Schotse hoofdmacht, toen hij er in de tachtigste minuut inkwam bij een 3-0 voorsprong. De van Feyenoord gehuurde rechtsachter gaat spelen aan de linkerkant. De gebruikelijke optie voor deze positie Jefté moet namelijk een schorsing uitzitten.

Ook oud Feyenoordspits Cyriel Dessers start in de basis bij de Schotten. Samen met ex-eredivisionisten Václav Černý en Robin Pröpper. Voormalig Feyenoorder Danilo Pereira da Silva zit niet bij de selectie, hij zit met blessureleed aan de kant. 

Kasanwirjo kwam in Januari 2023 over van FC Groningen voor 2 miljoen euro. De jonge verdediger heeft pas 9 wedstrijden gespeeld voor Feyenoord, waarvan er 7 als wisselspeler waren. Vorig seizoen was hij verhuurd aan het Oostenrijkse Rapid Wien. En ook dit seizoen moet hij zijn minuten gaan maken buiten Rotterdam. 

Rangers FC wist de wedstrijd eenvoudig te winnen met 0-2. Kasanwirjo mocht de negentig minuten volmaken en kreeg zelfs nog een kans om te scoren. Echter schoot hij de bal hoog over. 

Lees ook