#PraatMee | De blessure van Gimenez wordt veroorzaakt door te druk speelschema

#PraatMee | De blessure van Gimenez wordt veroorzaakt door te druk speelschema

48 reacties 48
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord zag afgelopen weekend Santiago Gimenez uitvallen. Afgelopen week kwam naar buiten dat de aanvaller drie maanden is uitgeschakeld en daardoor dit kalender jaar waarschijnlijk niet meer in actie komt voor de Rotterdammers.

De Mexicaanse spits die sinds zijn komst naar Feyenoord heel veel wedstrijden speelde en regelmatig naar andere continenten vloog om (oefen)interlands te spelen met Mexico, lijkt misschien wel slachtoffer van de overvolle speelkalender van voetbalclubs.

FR-Fans.nl is in de rubriek #PraatMee benieuwd naar de mening van de bezoekers. Is de kwetsuur van Gimenez te wijten aan de overvolle speelkalender en de vele reisdagen voor interlands? Zouden de drie maanden die de blessure lijkt in te nemen juist kunnen zorgen voor rust bij de spits die regelmatig een mindere wedstrijd speelt en uitgeblust leek?

Klachten over speelkalender

Er zijn steeds meer spelers en trainers in het voetbal die klagen over de overvolle kalender. Zo is Rodri, speler van Manchester City en Spanje, heel uitgesproken geweest. De voetballer die afgelopen weekend een kruisbandblessure opliep en zodoende de rest van het seizoen lijkt te missen, dreigde vlak voor zijn blessure met een staking om aandacht te vragen voor de druk die op de huidige voetballers staat.

Naast Rodri is ook Virgil van Dijk heel kritisch op de FIFA over de overvolle speelkalender, diverse instanties hebben zelfs een officiële klacht ingediend bij de wereldvoetbalbond.

Lees meer over
Lees ook