Derde tenue verbreekt verkooprecords

Derde tenue verbreekt verkooprecords

20 reacties 20
Bron: Ad.nl
Foto: FR-Fans.nl

Het, nu al, legendarische derde tenue breekt alle records. Het groen-witte uittenue is enorm populair gebleken onder de supporters. Het lang verwachte shirt kwam om 09.30 uur in de fysieke verkoop, maar de rijen waren al ruim een uur eerder aanwezig. Het Algemeen Dagblad schreef er een stuk over.

Shirtsponsor Castore reageert verheugd richting het Algemeen Dagblad: ‘In slechts één uur zijn er evenveel shirts verkocht als tijdens onze beste lanceringsweek ooit met Feyenoord.’ De beste lanceringsweek was de week waarin het zwart-gele shirt kwam, nadat Feyenoord Ajax versloeg in 2023 in de Amsterdam ArenA.

Kleuren van de stad

Supporters zijn lyrisch. Een greep uit de reacties: ‘Eindelijk hebben we een keer wat we willen’’, reageert een supporter omdat het shirt de kleuren van de stad Rotterdam draagt. Dat fans lang moesten wachten, dat maakt niet uit: ‘Ik ben blij dat ik vroeg ben gegaan, want nu heb ik 'm.’

Zaterdag voor het eerst op het veld te zien

Het derde shirt, dat wordt gedragen bij internationale en eredivisiewedstrijden, is ontworpen door het Rotterdamse merk Clan de Banlieue. Oprichter Richard Lopes Mendes wilde de groen-witte kleuren van het uitshirt van 2003/2004 terug laten komen. Dat shirt werd in 2020 uitgeroepen tot mooiste uitshirt van Feyenoord ooit. Feyenoord zal zaterdag voor het eerst in het nieuwe tenue aantreden.

Lees ook