Sophiawedstrijd levert een bedrag van 50.000 euro op

De Sophiawedstrijd in De Kuip, afgelopen zondag, heeft een bedrag opgeleverd van 50.000 euro, zo meldt Feyenoord op de website. Dit bedrag is tot stand gekomen dankzij de donaties van supporters, aangevuld door de selectie en staf van Feyenoord.

Afgelopen zondag was de Sophiawedstrijd. Elk jaar speelt Feyenoord een thuiswedstrijd waarbij honderden honderden patiënten uit het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te gast zijn in De Kuip. Dinsdagmiddag kwam er ook nog een bezoek bij van de volledige selectie aan het ziekenhuis. Het opgehaalde bedrag was 34.594 euro, wat is aangevuld door de selectie van Feyenoord tot een totaalbedrag van 50.000 euro.

Dit jaar gaat de opbrengt van de Sophiawedstrijd naar het Kinderhart. Ongeveer 1 op de 100 baby's wordt geboren met een hartafwijking. Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is het enige ziekenhuis in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen wordt uitgevoerd.

Door een samenwerking met diverse specialisten bieden zij de best mogelijke zorg waardoor de overlevingskansen aanzienlijk wordt verhoogd. Het streven blijft: met het opgehaalde geld kan verder onderzoek gedaan worden en behandelingen blijven verbeterd worden om de kwaliteit van leven van deze kinderen te vergroten.

Deze week maakte Feyenoord bekend dat de samenwerking met Erasmus MC met meerdere jaren wordt verlengd. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten