Feyenoord in opbouw: 'De hele as is gesloopt'

Feyenoord zag afgelopen zondag Santiago Gimenez uitvallen, de spits die drie maanden aan de kant staat met zijn blessure lijkt vervangen te gaan worden door Ayase Ueda. Voor de Japanner de kans om zich te tonen. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad is Johan Inan benieuwd hoe Ueda zich gaat profileren en wat het doet met de dynamiek in de groep die toch al aan veel verandering onderhevig was.

Inan verwacht dat Ueda de komende drie maanden de kans krijgt om zichzelf te tonen. “Ik denk dat we nu te zien gaan krijgen hoe goed Ueda is en of hij de 9 miljoen waard is geweest”, begint Inan in de podcast. “Hij heeft natuurlijk altijd nog in de schaduw van Gimenez gebivakkeerd daar is hij nog niet uitgestapt.”

Inan denkt dat een aanvaller met een andere dynamiek ook het verschil zou kunnen maken. “Misschien is Ueda wel die speler die Feyenoord aan de praat gaat krijgen. Het is alleen wel een aderlating. Gimenez heeft natuurlijk een geweldige status van doelpuntenmaker opgebouwd bij Feyenoord. Feyenoord is natuurlijk al Geertruida en Wieffer kwijt geraakt, Stengs is geblesseerd en Bijlow is z’n plek kwijtgeraakt. De hele as is gesloopt.”

Carranza

Inan verwacht doordat de pikorde nu wat veranderd, dat ook Julián Carranza zijn kans gaat krijgen. “Doordat Ueda gaat spelen, gaan we de Argentijnse spits ook een beetje leren kennen. Kunnen we kijken of Te Kloese een beetje zicht op aanvallers”, aldus Inan. “Carranza lijkt het op trainingen goed te doen, maar dat wordt ook gezegd van Ueda. Dus ze mogen het laten zien.”

Verschillende types

Ettiene Verhoeff is benieuwd hoe het gaat uitpakken, want hij denkt dat het verschil groot is tussen beide spelers, Inan waagt dat te betwijfelen. “Zit er veel verschil in?  Wat ze gemeen hebben is dat ze beiden op hun z’n best zijn met het gezicht naar het doel, dus ik ben heel benieuwd hoe het gaat uitpakken.”

Bescheiden

Ueda is van zichzelf heel erg bescheiden. Het lijkt een stille jongen. “Wat ik heel interessant vind is, dat hij ook toch heel bescheiden was bij zijn presentatie al. Hij werd welkom geheten door Shinji Ono die hem verteld dat hij hele mooie momenten had gehad, maar ook toen was hij al heel bescheiden.”

Inan denkt wel dat het voor Ueda tijd wordt om op te staan. “Die schroom moet hij nu wel van zich af gaan gooien.” Feyenoord staat voor een zware cyclus met wedstrijden. “Hij scoort bij Japan natuurlijk heel behoorlijk, maar vaak wel tegen mindere Aziatische landen. We moeten zien of hij het kan laten zien in de grotere wedstrijden.” Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten